GRØNT

Bagt græskar med chili-korianderyoghurt

Lav bagt græskar med chili-korianderyoghurt som fristende forret eller som tilbehør til hovedretten.

Når en tung hovedret og dessert venter, kan det være kærkomment at lade forretten være 100 % vegetarisk - så lægger den sig knap så bastant i maven. Her giver vi dig opskriften på en mulig forret med græskar eller alternativ tilbehør til hovedretten. Når hokkaido og butternutsquash er i sæson, er det samtidig en frisk og billig måde at servere lidt nordisk gourmet. 

SE OGSÅ: 5 lækre opskrifter med græskar!

Bagt græskar med chili-korianderyoghurt

Antal: 4 personer

Tid: 30 min.

Det skal du bruge til bagt græskar med chili-korianderyoghurt

  • 600 g skrællet græskar - fx butternutsquash eller hokkaido
  • ½ tsk. stødt kanel
  • 1 spsk olivenolie
  • 150 g græsk yoghurt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili, gerne uden kerner
  • 1 bdt. frisk koriander
  • Salt, peber
  • 1 spsk. græskarkerner

PRØV OGSÅ: Syltet græskar med rosemarin, appelsin og anis

Sådan laver du bagt græskar med chili-korianderyoghurt:

  1. Skær græskarret ud i grove stykker, og bred dem ud på en bradepande. Krydr med kanel, salt og peber og dryp godt med olivenolie.
  2. Bag dem møre og gyldne i ca. 20 min. Ved 200 grader.
  3. Rør yoghurt sammen med knust hvidløg, finthakket chili og hakket koriander – gem dog lidt til pynt. Smag til med salt og peber.
  4. Fordel dressingen over de bagte græskar, drys med kerner og koriander, og servér straks som en lækker vegetarisk forret eller som tilbehør til hovedretten.