bagt kartoffel
GRØNT

Bagt kartoffel med chorizopølse og pesto

Er du træt af traditionel, bagt kartoffel? I denne opskrift er den bagte kartoffel piftet op med chorizopølse og pesto. Prøv det!

Hvis du er træt af traditionel, bagt kartoffel, bør du prøve denne opskrift, hvor den bagte kartoffel er piftet op med chorizopølse og pesto.

Chorizo stammer fra de spanske landsbyer, hvor familierne selv slagtede grise og fremstillede pølser, der kunne holde sig et år. 

Den røde farve og smag kommer fra paprikaen pimenton, der først ankom til Spanien fra Amerika i det 16. århundrede. 

Indtil da var pølserne hvide eller sorte, hvis de var lavet med blod.

SE OGSÅ: Lækre hasselback-kartofler med trøffel

Opskrift på bagt kartoffel med stegt pølse og pesto

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave bagt kartoffel med stegt pølse og pesto

  • 4 store bagekartofler
  • salt og friskkværnet peber 
  • 2 chorizopølser 
  • 2 dl tykmælk

Pesto

  • 1 bundt basilikum
  • 20 g mandler
  • 25 g frisk-
revet parmesan 
  • 2 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 40 g friskrevet parmesan

Sådan laver du bagt kartoffel med stegt pølse og pesto

  1. Vask kartoflerne, og læg dem i et ildfast fad.
  2. Drys med lidt salt.
  3. Kom fadet i ovnen, og bag det ved 180° i ca. 1 time, til kartoflerne er møre.
  4. Skær chorizoen ud i små tern, og steg dem på en pande, til lidt af fedtet er smeltet af, og ternene bliver lidt sprøde.
  5. Tag chorizo-ternene af panden, og hold dem lune.
  6. Tag kartoflerne ud af ovnen, skær et kryds i dem, og giv et lille tryk, så de åbner sig. 

Pesto

  1. Skyl basilikummen i koldt vand, og afdryp grundigt.
  2. Pluk basilikummen, og kom den op i en blender sammen med mandler, parmesan, olivenolie, salt og friskkværnet peber, og blend til en tæt pesto. 
  3. Læg en bagt kartoffel på tallerkenen, og anret med tykmælk, lune chorizo-tern, pesto og godt med friskrevet parmesan på toppen.
  4. Servér straks.
     
Læs mere om: