GRØNT

Bøgehatte-frittata med feta

Bøgehatte holder sin sprødhed selv efter, de er blevet tilberedt.

Rustik italiensk æggekage
(1-2 personer)
5 æg
2 spsk koldpresset olivenolie
125 g kogte el. stegte kartofler
med skind
100 g fåremælksfeta 50 pct.
125 g rensede bøgehatte
1 håndfuld basilikum
strejf af chiliflager
havsalt
friskkværnet sort peber

Bøgehatte (Hypsizygus Marmoreus)

  • Bøgehatte er 100 dage undervejs. Svampene vokser i klynger af kompakte 2-5 cm høje hvide stængler med små lysbrune eller gråbrune hatte. Svampen stammer fra Østasien, hvor den er blevet dyrket i århundreder. Den er et yderst sjældent syn i vores natur, men det hænder, at den dukker op i tempererede skovområder, især med bøgetræ. Svampen med den milde og nøddeagtige smag holder sin elegante sprødhed, selv efter tilberedningen er overstået. Hele svampen kan anvendes, for stokken smager mindst lige så godt som hatten. Brug den lynstegt og vendt i syrlige salater. Eller kog en suppe på den, hvor den tilsættes i de sidste minutter. Skær et lille stykke af foden før tilberedning og del svampen enkeltvis. Skylning er ikke nødvendigt.

Tænd for grillelementet i ovnen og varm samtidig en støbejernspande op (ca. 24 cm diameter) på komfuret. Hæld 2 æg i en lille skål og krydr med havsalt, friskkværnet sort peber og pisk med en gaffel. Sæt til side. Hæld 3 æg i en stor skål og pisk med en gaff el. Skær kartofl erne i skiver eller terninger og hæld dem i skålen. Skær fetaen i meget store terninger og hæld dem i skålen sammen med bøgehatte, feta, basilikum, chilifl ager. Krydr med lidt med havsalt og friskkværnet sort peber og stil til side. Hæld koldpresset olivenolie på den middelvarme pande og tilsæt de 2 æg. Vip æggemassen lidt rundt i panden og vent til den begynder at sætte sig fast i kant og bund. Den må ikke brænde sig fast. Tilsæt æggemassen med de 3 æg til panden og lad den blive på kogepladen i et par minutter, alt imens der skrues lidt ned for varmen. Transporter panden ind under grillelementet og bag æggekagen indtil den er begyndt at blive fast i konsistensen. Det tager mellem 4-8 min. Transporter frittataen op på en stor tallerken og server straks, gerne med sursød sylt eller kvalitetsketchup. Tips: Lad ingredienserne i frittataen være synlige og kantede og husk at bruge en pande, der kan klare at komme under grillelementet i ovnen.

Se også:



Rå kejserhatte med æbler og ærter








Stegt flæsk med lun enoki-slaw

Læs mere om: