GRØNT

Broccolisalat med spelt

Lav en lækker broccolisalat med spelt, kylling, feta og selvfølgelig den sunde broccoli.

Den her broccolisalat med kylling, spelt og feta er en rigtig nem og sund hverdagsret, som alle elsker. 

Opskrift på broccolisalat med spelt og kylling

Tid: 35 minutter. Antal personer: 4
Det skal du bruge til broccolisalat: 
• 250 g speltkerner
• olie til stegning
• 3 kyllingebrystfileter
• salt og friskkværnet peber
• 1 broccoli
• 1 rødløg
• 1 squash
• ½ glas hakkede soltørrede tomater i olie (ca. 100 g)
• 150 g feta
• 1 lille potte kruspersille
Limedressing:
• 3 spsk olivenolie
• saften af 1 limefrugt
• 1 tsk flydende honning
• salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
• 4 skiver godt brød, fx surdejsflute eller ciabattabrød (Opskrift på koldhævet surdejsbrød her)
Sådan laver du broccolisalat: 
1. Kog perlespelten i en gryde med vand efter anvisningen på pakken. Afdryp, og hold dem varme.
2. Opvarm en pande med olie, og steg kyllingebrystfileterne i 5-7 minutter på hver side, til de er akkurat gennemstegte. Krydr med salt og peber. Skær kødet i mundrette stykker.
3. Skyl broccolien, skær den i små buketter, og kog dem i 2 minutter i en gryde med letsaltet vand. Den skal stadig have lidt bid. Hæld vandet fra. 
4. Pil og hak rødløget fint. Skær squashen i små tern. Bland perlespelt, kylling, broccoli, rødløg, squash og soltørrede tomater sammen. 
5. Limedressing: Rør ingredienserne til limedressingen godt sammen, og vend den i speltsalaten. 
6. Anret salaten i en skål eller på et stort fad, og drys med smuldret fetaost og finthakket persille. Server gerne med brød til.
Læs mere om: