Opskrift på bygotto
GRØNT

Den berømte bygotto fra GRØD

Få opskriften på den forrygende og cremede bygotto med svampe fra restaurant GRØD lige her!

Bygotto er den nordiske version af den klassiske italienske risottoret. Den er lavet på perlebyg i stedet for risottoris, men den har samme cremede fylde som sin italienske ris-fætter. Den laves i mange variationer, men vi har fået lov at få den originale opskrift på den berømte bygotto med svampe fra restaurant GRØD, der om nogen ved, hvordan man laver kedelige korn til fantastiske nordiske retter med masser af smag.  
 
Smag også: Bygotto med spinat

Opskrift på bygotto med svampe

Ca. 6 personer 
Syltede østershatte: 
  • 100 g østershatte 
  • 2,5 dl lagereddike 
  • 2,5 dl sukker
  • 
2,5 dl vand 
Østershatte-puré
  • 300 g østershatte 
  • 15 g smør
  • 
1 spsk olivenolie 
  • 1⁄2 dl piskefløde 
Bygotto: 
  • 300 g perlebyg (Find det fx her!)
  • 
1 l vand med grøntsags- eller hønsebouillon 
  • Æbleeddike

  • 125 g groftrevet ravost (Ravost er en dansk øko-ost med en cremet tekstur og god dybde i smagen. Alternativt kan man bruge vesterhavsost eller en anden fast skære-ost) 
Anretning: 
  •  sort peber 
  • 1 håndfuld brøndkarse 

Smag også: Risotto med citron og ærter!

Sådan laver du bygotto med svampe:

Syltede østershatte: Rens østershattene for urenheder og "riv dem” på langs. Tørsteg svampene på en varm pande ved høj varme, indtil de begynder at smide væde. 
Kog eddike, sukker og vand op i en gryde. Kom svampene op i gryden, når alt sukkeret er opløst, og kog i ca. 5 minutter. Kom svampe og syltelage i en lufttæt beholder. De kan holde sig minimum 2-3 uger på køl. 

Østerhatte-puré: Rens østershattene for eventuelle urenheder. Varm en pande med olie og smør, og steg østershattene, indtil de er gyldenbrune. Blend svampene med piskefløde enten med en stavblender eller i en foodprocessor. Stil til side. 
 
Bygotto: Kom perlebyg og bouillon i en gryde, og kog op ved høj varme. Skru ned til medium varme, når perlebyggene koger, og lad dem koge ind. Kom svampepuré og yderligere 2 dl kogende vand ned i gryden, og kog op. Tilsæt ravost, når bygottoen stadig er let flydende. Skru ned for varmen, og rør godt rundt. Bygottoen skal være cremet og let i konsistensen. Smag til med salt og æbleeddike, og servér med det samme. 
 
Anretning: Anret bygottoen i dybe tallerkener eller skåle. Top med en spsk syltede svampe, en håndfuld brøndkarse og friskkværnet sort peber.