Salat af snittebønner og vilde asparges med ansjos-kapers-dressing

Foto Anders Schønnemann
GRØNT

Få en sund start på året med en grov salat

Har du fået nok af julens sul og godter, så tag en pause fra kødretterne, og få ny energi med en vitaminfyldt og mættende salat.

Både krop og øjne kan få nok af retter, der er centreret omkring kød, så tag en dag eller fem, hvor det er grøntsagerne, der er i centrum. Spis salaten med groft brød til. Eller med et lille stykke fisk eller kød, hvis du ikke kan lade være.

Prøv også: Røbedesalat med tang og jordnødder

Salat af snittebønner og vilde asparges med ansjos-kapers-dressing
6 personer

Ingredienser:
500 g snittebønner 
300 g vilde grønne asparges el. almindelige grønne asparges
3 spsk olivenolie 
2 spsk sherryeddike el. anden god frugteddike
1 spsk sennep
salt og friskkværnet peber
5 ansjosfileter 
2 spsk kapers

Prøv også: Speltsalat med kål, æbler, valnødder og granatæble

Skyl bønner og asparges i koldt vand, knæk enderne af aspargesene, og skær dem af bønnerne. Skær begge dele i stykker på ca. 5 cm. Bring en gryde letsaltet vand i kog, og blancher bønner og asparges i 1-2 min., tag dem op, og læg dem direkte i koldt vand, så grøntsagerne holder deres farve og sprødhed. Rør olie, eddike, sennep, salt og peber sammen til en dressing, hak ansjosfileterne fint, og rør dem godt ind i dressingen sammen med kapers. Afdryp bønner og asparges grundigt, læg dem i en skål, og vend dem godt sammen med dressingen. Krydr evt. med lidt ekstra salt og peber, og server salaten med det samme. 

Få mere inspiration til lækre vintersalater i galleriet nedenfor.

5 sprøde vintersalater uden kød

Læs mere om: