GRØNT

Fermenterede tomater med chili

Tomaten er en stjerne i adskillige verdenskøkkener og kan tilberedes på uendelige måder. Prøv vores opskrift på fermenterede tomater med chili.

Tomatsæsonen er lang, og mulighederne er uendelige.

Ved fermentering gøres fødevaren sur og beskyttes derfor mod vækst af uønskede forrådnelsesbakterier. Fermenterede tomater kan derfor holde sig i op mod 2 måneder.

SE OGSÅ: Pesto - 3 opskrifter på hjemmelavet pesto

Opskrift på fermenterede tomater med chili

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave fermenterede tomater med chili

  • 1½ kg cherrytomater
  • 1 bundt frisk koriander
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ frisk rød chili
  • ½ dl æblecidereddike
  • 3 spsk. havsalt

Sådan laver du fermenterede tomater med chili

  1. Skyl tomater og koriander, og afdryp grundigt. Skær tomater i halve, og hak koriander groft.
  2. Pil løg og hvidløg. Halvér løget, og snit det helt fint. Hak hvidløg.
  3. Skyl chilien, og halvér den. Fjern kernerne, og hak chilien fint.
  4. Bland tomater, koriander, løg, hvidløg og chili med eddike og salt i en stor skål med hænderne i 5-10 minutter. Når løgene er "faldet sammen", er ingredienserne blandet godt nok sammen.
  5. Fordel tomatblandingen i 1-2 store, skoldede syltetøjsglas, tryk godt sammen, og sæt låg på.
  6. Lad dem stå på køkkenbordet i 3 dage. Løft låget 1 gang om dagen, så der ikke kommer overtryk.
  7. Sæt dem på køl efter de 3 dage. Her kan de holde sig 1-2 måneder.

SE OGSÅ: Figner med gedeost, radicchiosalat og tomatsalat