GRØNT

Figner med gedeost, radicchiosalat og tomatsalsa

Disse tre små retter kan sammen fungere som en forret og er lige til at tage med ud i picnickurven.

Her får du tre lækre og nemme opskrifter på retter, der er perfekte til picnickurven eller du kan servere dem som små forretter. Få alle opskrifterne herunder!

Hele figner med gedeost og serranoskinke

Antal: 6 personer

Det skal du bruge for at lave hele figner med gedeost og serranoskinke:

  • 6 figner
  • 100 g gedeost
  • 6 skiver serranoskinke
  • 6 små kviste rosmarin
  • 6 tsk flydende honning
  • 6 træspyd
  • peber og salt
  • olivenolie

Sådan laver du hele figner med gedeost og serranoskinke:

  1. Skær et kryds i hver figen og giv dem et let tryk så de åbner sig.
  2. Stop gedeost ned i fi gnerne og rul serranoskinke omkring dem.
  3. Tryk en rosmarinkvist ned i toppen og dryp honning over.
  4. Sæt dem på træspyd. Krydr med peber og salt.
  5. Pensl hver figen med olivenolie.
  6. Opvarm en grill-pande til den er gloende hed.
  7. Grill fignerne 1-2 min. på hver side.

SE OGSÅ: 20 lækre opskrifter til din picnic

Radicchiosalat med valnødder

Det skal du bruge for at lave radicchiosalat med valnødder:

  • 1 radicchio-salathoved
  • 1 håndfuld valnødder
  • 4 spsk valnøddeolie
  • 2 spsk rød balsamico
  • friskkværnet peber og havsalt

Sådan laver du radicchiosalat med valnødder:

  1. Snit salaten og læg den i en skål.
  2. Rist valnødderne på en pande, til de dufter, og hæld nødderne over salaten.
  3. Dryp med valnøddeolie og balsamico. Krydr med salt og peber.
  4. Server salaten til de grillede figner.

Drinks til picnickurven? Læskende lemonade med mynte og lime

Tomatsalsa med ingefær og tortillachips

Det skal du bruge for at lave tomatsalsa med ingefær og tortillachips:

  • 2 store tomater
  • 1 lille rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk revet frisk ingefær
  • 1 spsk hakket frisk koriander
  • 3 spsk sesamolie
  • 1 spsk soja
  • 2 spsk sesamfrø
  • Tortillachips

Sådan laver du tomatsalsa med ingefær og tortillachips:

  1. Skær tomaterne i kvarter, fjern kernerne og skær i små terninger.
  2. Snit rødløg og hvidløg helt fint.
  3. Bland tomatterningerne med rødløg, hvidløg, revet ingefær og hakket koriander.
  4. Dryp sesamolie og soja udover og bland salsaen sammen.
  5. Rist sesamfrø på en hed pande til de begynder at hoppe.
  6. Bland sesamfrøene i salsaen.
  7. Anret salsaen i et lille patentglas og server den med tortillachips til forretten eller til en velkomstdrink.