GRØNT

Græskar syltet med rosmarin, appelsin og anis

Brug det som tilbehør til næsten alt

2 sylteglas

Ingredienser:
1 græskar, fx hokkaido eller butternut
2 spsk groft salt

Syltelage:
5 dl lagereddike
5 dl vand
400 g sukker
10 fennikelfrø
4 stjerneanis
15 peberkorn
4 kviste rosmarin
2 appelsiner

SE OGSÅ: Råvareguide om græskar

Dag 1: Skræl græskarret, halver det, og befri det for kerner. Skær græskarkødet i skiver på ca. 1 cm's tykkelse (a la asier), drys med salt, og lad dem trække på køl i 12 timer.

Dag 2: Skyl græskarskiverne i koldt vand, og fyld dem i to skoldede sylteglas eller et stort. Hæld alle ingredienserne til syltelagen i en gryde - appelsinerne skåret i grove stykker, og kog op. Hæld den kogende lage over græskarskiverne, og luk glasset tæt. Sæt glasset i køleskabet eller i en mørk, kølig kælder, og lad det trække i ca. 1 uge inden brug.

De syltede græskar kan holde sig i 6 måneder på køl og kan i mellemtiden spises til stort set alt, der lige
mangler lidt surt.

SE OGSÅ: Græskarsuppe med stegt dansk blæksprutte og sødskærm

Find flere lækre opskrifter i galleriet nedenfor.

10 lækre supper

Læs mere om: