Gå bagom billedet i galleriet nederst i artiklen.

GRØNT

Græskarsuppe med dansk blæksprutte, kastanjer og havtorn

Skøn opskrift på græskarsuppe fra Vipps foodstyling event.

Græskarsuppe til 4 personer

Det skal du bruge til græskarsuppe

500 g græskar, (Hokkaido eller butternut, renset vægt)
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 kvist rosmarin
1 liter vand eller tynd hønsebouillon
1 dl piskefløde
2-3 spsk. Cidereddike
havsalt og friskkværnet peber
2-3 spsk. oliven olie
4-8 helt små danske blæksprutter
- (10 armet og udenlandske kan også bruges)
8 kastanjer
16-20 havtornbær
1 spsk. sukker
½ bundt kørvel

Prøv også denne lækre jordskokkesuppe

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på suppe her!

Sådan laver du græskarsuppe

Skræl græskarret til din græskarsuppe, og skær det ud i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg. Sauter græskarret let i oliven olie sammen med løg, hvidløg og rosmarin. Tilsæt bouillon, og lad det koge i 15 min., tilsæt så piskefløde, og kog i yderligere 5 min.

Drys havtorn med sukker og lad dem trække 15-20 min.

Lav et snit i kastanjerne og bag dem i ovnen 10-12 min. ved 180 grader, indtil skallen sprækker let og kastanjerne er møre.Tag kastanjerne ud af ovnen og tag skallen af. Hak kastanjerne let og bland dem med havtorn.

Rens blæksprutterne i koldt vand, eller få evt. din fiskehandler til det. Del blæksprutterne ud i lidt mindre stykker og lad dem dryppe grundigt af på et stykke køkkenrulle. Varm en pande op og steg blæksprutterne i oliven olie i ½-1 min, så de kun lige blive tilberedte og holder deres blødhed og friske smag. Hvis man steger blæksprutter for længe, bliver de seje og gummiagtige. Tag blæksprutterne til din græskarsuppe af panden og krydre dem med salt og peber. Tag rosmarinkvisten op, og blend din græskarsuppe glat og cremet. Smag til med salt, peber og cidereddike, så balancen bliver helt rig¬tig - det søde græskar skal krydres godt, så din græskarsuppe ikke bliver for tung. Server din græskarsuppe rygende varm med de ristede blæksprutter, kastanjer, havtorn og hakket kørvel på toppen, server godt brød til. TIP: Hvis du bruger hokaido græskar behøver du ikke at skrælle den, skallen bliver blød af kogning og er let at blende med og så giver den faktisk bare din græskarsuppe en endnu smukkere dyb orange farve.

Se Mad & Boligs reportage fra dagen, hvor denne ret blev lavet, og billedet blev taget.

Læs mere om: