GRØNT

Jordskoksuppe med persille/trøffelolie, croutoner og kalvebacon

Dejlig på en kold vinterdag.

(6 personer)
500 g jordskokker
2 bagekartofler
150 g knoldselleri
2 skalotteløg
2 spsk olivenolie
1,2 l god hønsefond
4 dl piske- el. madlavningsfløde
salt og peber
citronsaft

Drys:
150 g kalvebacon
3 skiver hvedebrød i terninger
4 spsk olivenolie
1 spsk havsalt

Persille-trøffelolie:
4 kviste bredbladet persille
4 spsk trøffelolie

Rens alle rodfrugterne og skær dem i terninger. Snit skalotteløgene fint. Opvarm olien i en stor gryde og sauter rodfrugter og løg i 4-5 min. Tilsæt hønsefond og læg låg på gryden. Lad suppen koge i 30 min. ved middel varme. Hæld fløden i suppen og lad den koge yderligere i 15 min. uden låg. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt, peber og citronsaft. Tænd ovnen på 200° og læg kalvebacon på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist den sprød i den varme ovn i 6-8 min. Skær brødet i terninger og bland dem med olivenolie og salt i en skål. Rist brødcroutonerne i ovnen ved 200° 4-5 min. til de er gyldne og sprøde. Skyl og tør persillen. Nip bladene af og hak persillen helt fint. Rør den finthakkede persille med trøffel olien. Anret suppen i portioner og dryp med persille-trøffel olien. Server med kalvebacon og brødcroutoner som drys.

TIPS
Smager suppen for 'fed', er citronsaft et mirakelmiddel. Citronen giver suppen den syre, der mangler.

Se hele gæstemenuen med forret, hovedret og dessert her.

Læs mere om: