Spinattærte med feta - spinattærte opskrift
GRØNT

Lækker spinattærte med feta

Lav en cremet spinattærte med feta og kartofler, og servér den for familien på travle hverdage, som del af en buffet eller tag den med på picnic.

Tærte er en hverdagsklassiker, og den her spinattærte med feta vil også hurtigt blive del af din ugentlige madplan. Den har en cremet midte af feta, spinat, ricotta og bid fra frisk chili. Kerner og frøstol er de stærkeste dele af en frisk chili. Fjern dem – så får du en lækker, men knap så brændende chilismag med i retten. Den klassike og lidt kedelige mørdejsbund er erstattet med tynde skiver af kartofler, der både giver en sprød, sund og saftig tærte. Resultatet er en helt igennem lækker spinattærte med feta, der både kan serveres på travle hverdage og som del af en buffet eller picnicmiddag. 

Opskrift på spinattærte med feta og kartofler

Tid: 40 minutter. Bagetid: 40 minutter. Antal personer: 4
Ingredienser til spinattærte: 
  • 3 store bagekartofler (ca. 600 g)
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • en springform, ca. 24 cm i diameter
  • smør til formen
Tærtefyld:
  • 1 fed hvidløg
  • 1 frisk rød chili
  • 350 g frisk spinat
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 æg
  • 100 g ricotta
  • 100 g feta
  • ½ bundt bredbladet persille
  • fintrevet skal af ¼ usprøjtet citron
  • ½ tsk. stødt muskatnød
  • salt og friskkværnet peber

Smag også: Grønkålstærte med bacon

Trin for trin-guide: Sådan laver du spinattærte med feta 

Sådan laver du spinattærte med feta
  1. Skræl kartoflerne. Skær 2 af dem i tynde, runde skiver, evt. på et mandolinjern. Skær den sidste kartoffel i tynde skiver på langs. 
  2. Steg kartoffelskiverne på begge sider i olie på en pande, til de er lysebrune. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  3. Smør springformen med smør, også kanterne. Dæk bunden af springformen med de runde kartoffelskiver, og sæt de lange skiver op ad springformens kanter. Skiverne må gerne overlappe hinanden.
  4. Tærtefyld: Tænd ovnen på 185°. Pil og hak hvidløg fint. Rens chilien, og hak den fint. Skyl spinaten, og varm den op i en gryde sammen med chili, hvidløg og olie i ca. 3 minutter. Lad overskydende væde dryppe af, og afkøl spinaten let. Pisk æg og ricotta sammen i en skål. Tilsæt smuldret feta. Skyl og hak persille, og vend det i æggeblandingen sammen med citronskal og muskatnød. Hak den dampede spinat, og vend den i æggeblandingen. Krydr med salt og peber. Hæld spinatfyldet i springformen. Bag tærten i ovnen i ca. 40 minutter, til den er fast.