GRØNT

Maldivisk tunsalat med frisk kokosnød og grøn chili

Det er jo her, tunen kommer fra, så den bliver brugt på alverdens måder.

Ingredienser til tunsalat

150 g tun eller tun i olie
2 dl frisk kokosnød
1 rødløg
1 grøn chili
3 spsk citronsaft
salt

Sådan laver du tunsalat

Steg tunen i lidt olie på en varm pande i ca. 2 minutter, lad den køle af, og hak den derefter i små stykker. Skræl det mørke af kokosnødden, og riv den groft. Pil og snit rødløget fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og snit den fint. Kom det hele i en skål, bland det godt sammen med citronsaft, og smag til med salt.

Anret din tunsalat i en skål, og server den med grillet fisk eller rejer.

Se også andre lækre opskrifter fra Maldiverne:

Maldivisk kålsalat med chili og lime
Salat af maldivisk græskar, tun og kokos
 

 

Koralfisk grillet i bananblad med maldivisk karrypasta

Fiskekarry fra Maldiverne med kokos og karryblade
Læs mere om: