GRØNT

Nem pastaret med aubergine

Lav en nem pastaret med aubergine, der trods sin simpelhed smager af autentisk italiensk kogekunst. Opskrift på nem pastaret her!

Italienerne kan noget med at lave god hverdagsmad, og det er den her opskrift et glimrende eksempel på. Det er en nem pastaret med aubergine, hvidløg, ansjosfileter, parmesan og rucola, hvilket er meget få ingredienser, men resultatet er en ret med stor smag. Smag selv...

Opskrift på en nem pastaret

Ingredienser til pasta med aubergine:
4 personer

  • 1 aubergine
  • 1 fed hvidløg
  • 4 ansjosfileter
  • 75 g friskrevet parmesan
  • 2 håndfulde rucola
  • ½ dl olivenolie
  • 300 g pasta, gerne penne
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du pasta med aubergine: 

  1. Skær auberginen i små tern på ca. 1 x 1 cm, læg dem i en skål, drys med lidt groft salt, og lad dem stå i 10 minutter. 
  2. Pil hvidløgsfeddet, og del det i to. Hak ansjosfileterne groft.
  3. Hæld olivenolie i en sauteuse eller en pande med høje sider, tilsæt hvidløg og ansjos, og lad det stege stille og roligt i 1 minut, uden at det tager farve, men så det giver en masse smag til olien.
  4. Pres aubergineternene fri for væske, og steg dem med ansjoserne i 7-8 minutter ved mellem varme. Rør løbende, og bring imens en gryde med letsaltet vand i kog, og kog pastaen, indtil den er al dente. Hæld vandet fra pastaen, og bland den i aubergineblandingen.
  5. Tilsæt revet parmesan, rucola, salt og friskkværnet peber, vend det hele rundt. Servér med det samme, så pastaen holder sig al dente, og rucolaen holder sin friskhed. 

Læs også: Sådan laver du nemt din egen hjemmelavet pasta

Se flere nemme pastaretter og andre italienske godbidder i galleriet... 

5 italienske opskrifter

Hovedingredienserne i en nem pastaret

Hvis du har mod på selv at lave et katalog over de nemme pastaretter, som du godt kan lide, så skal du blot huske på nogle få grundingredienser - resten kan du eksperimentere med. En vellykket og nem pastaret kræver først og fremmest rigtig god pasta. Pastaen skal være så frisk som muligt, være den ægte italienske slags med æg og serveres al dente. Derudover skal du have en kvalitetsolivenolie, frisk hvidløg og salt og peber. De fem ting er faktisk hovedingredienserne i en nem pastaret. Dertil kan du tilføje kød, grøntsager og fisk efter smag og behag. Et lille fif er også at have nogle ægte italiensk specialiteter på lager, som kan tilføre retten den autentiske smag. Find italienske specialprodukter her!