Foto: Columbus Leth

GRØNT

Nudelsuppe med kylling

Månedens kogebog af Anh Lê er spækket med friske og lækre hverdagsretter. Som for eksempel denne fyldige nudelsuppe, der giver varmen på de kølige efterårsdage ... Få opskriften her.

Månedens kogebog er af Anh Lê, der har fortolket sin families vietnamesiske middagsfavoritter og samlet dem i bogen 'LêLês grønne køkken'.

LÆS OGSÅ: Alle vores suppe-opskrifter er samlet her!

I septemberudgaven af IN finder du en række opskrifter fra bogen, og her på IN.dk vil vi i september måned løbende dele flere opskrifter fra LêLês Grønne Køkken.

Se også: Q&A med Anh Lê

Her får du opskriften på en fyldig og smagfuld suppe med nudler og kylling - Perfekt til de kølige efterårsaftener!

Det skal du bruge:
2 løg
1 stor knold ingefær, 100 g
1 kylling
2 l vand
3 spsk korianderfrø
4 hele nelliker
1 spsk salt
3 spsk fiskesauce
1 spsk rørsukker

Sådan gør du:
Grill løg og ingefær med skræl på, til de bliver lettere brændt og dufter godt.
Hvis ikke du har en havegrill, kan du halvere løg og ingefær, og riste dem på panden.
Skyl løg under den kolde hane, og gnid skindet væk.
Skræl ingefæren.
Rens kyllingen, og fjern indmaden.

Læg kyllingen i en stor gryde med vand, og bring gryden i kog. Kog kyllingen i 25 minutter, husk at skumme overfladen løbende.
Tilsæt løg, ingefær, korianderfrø, nelliker, salt, fiskesauce og rørsukker.
Skru ned, og lad det simre yderligere i ca. 30 minutter, til kyllingen er kogt.

Tag kyllingen op, og lad den køle af, mens suppen simrer videre.
Pil kødet af kyllingen i lange strimler.

Gør tilbehøret klar imens:
Læg nudlerne i koldt vand i 20 minutter. Bring en gryde med vand i kog. Hæld nudlerne i det kogende vand i 10 sekunder, og hæld dem op i en si. Skyl nudlerne under den kolde hane, og lad dem dryppe godt af. Pil løget, og skær det i fine skiver, skær forårsløgene i lange strimler, chili i skiver og citron i både. Hak korianderen groft. Anret alle grøntsager og urter på en tallerken, og sæt den på bordet.
Fordel nudlerne i dybe skåle, og læg lidt kød ovenpå. Kom resterende kyllingekød i en skål på bordet, så gæsterne selv kan forsyne sig. Smag evt. suppen til med mere fiskesauce.
Øs suppen op i skålene, og server. Ved bordet smager gæsterne selv retten til med løg, forårsløg, chili, koriander og citronsaft.

God fornøjelse!

I galleriet herunder kan du se flere opskrifter fra bogen LêLês Grønne Køkken:

Opskrifter fra LêLês Grønne Køkken

Læs mere om: