GRØNT

Opskrift på flødekartofler med selleri

Lav lækre flødekartofler på en ny og spændende måde med vores gennemgode opskrift på flødekartofler med selleri og Vesterhavsost.

Hvem elsker ikke flødekartofler? Når du blander dem med selleri og Vesterhavsost, bliver de i den grad klar til fest. 

Smag også: Verdens bedste brød!

Opskrift på flødekartofler med selleri og Vesterhavsost

Tid: 15 minutter. Ovntid: 40 minutter. Antal personer: 6

​Det skal du bruge til flødekartofler:

• 500 g kartofler

• 500 g knoldselleri

• 1 spsk. smør til fadet

• ½ l piskefløde

• salt og friskkværnet peber

• 150 g Vesterhavsost (fra Thiese Mejeri)

Sådan laver du flødekartofler: 

1. Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne. Skræl sellerien, og skær den i 2-3 store bjælker. Skær kartofler og selleri i tynde skiver med en skarp kniv eller på en mandolin. 

2. Smør et ovnfast fad med smør i bunden og på siderne, og fordel kartoffel- og selleriskiverne i fadet. Hæld fløden over, og krydr med salt og peber.

3. Riv osten groft på et rivejern, og drys den over kartofler, knoldselleri og fløde. Bag retten i ovnen i 35-40 minutter, til overfladen er gylden. Tjek med en spids kniv, om kartoflerne er helt møre. Tip: Vesterhavsosten er en tør, kraftfuld og lidt sød ost med knasende saltnister. Den kan erstattes af fx Prima Donna eller en anden gouda-ost.
 

Nem pastaret til hele ugen

Læs mere om: