GRØNT

Pizza med artiskok, burrata, basilikum og sort peber

Prøv denne lækre pizza med artiskok, som fungerer perfekt til aftensmaden eller til middagsselskabet. Få opskriften på den smagfulde pizza herunder.

Artiskokkens middelhavsophav har gjort den til en populær ingrediens i det italienske køkken, og den egner sig især godt som topping på pizza. Du fårr derfor her en opskrift på den lækreste pizza med artiskokker. 

Den er perfekt til aftensmaden og kan også sagtens serveres til middagsselskabet. 

SE OGSÅ: Potenta med svampe og parmesan

Pizza med artiskok, burrata, 
basilikum og sort peber

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave pizza med artiskok, burrata, 
basilikum og sort peber

Pizzadej:

  • 25 g gær
  • 3 dl lunt vand
  • 500 g hvedemel tipo 00
  • 15 g salt
  • 2 spsk. olivenolie

Fyld:

  • 2 store artiskokker
  • 2 burratakugler
  • 100 g friskrevet parmesan
  • ½ dl olivenolie
  • ½ potte frisk basilikum
  • 3 g peber
  • 5 g havsalt

Det skal du bruge for at lave pizza med artiskok, burrata, 
basilikum og sort peber

Pizzadej:

  1. Opløs gæren i det lune vand i røreskål.
  2. Tilsæt mel, salt og olivenolie, mens maskinen kører på lav hastighed, og ælt det hele sammen til en god og smidig dej på maskinen.
  3. Ælt den grundigt igennem i 4-5 minutter, så den bliver helt smidig og sej.
  4. Lad dejen hæve i 45-60 minutter.
  5. Del dejen i 8 stykker på størrelse med en tennisbold, og rul den helt tyndt ud på et meldrysset bord.
  6. Rul dejen ud i 4 helt tynde bunde på 2-3 mm's tykkelse, eller så tyndt som det nu kan lade sig gøre.

Fyld:

  1. Bræk stokken af artiskokkerne, og skær alle bladene af.
  2. Skrab fimrehårene ud med en spiseske, så bunden er ren.
  3. Skær artiskokkerne ud i helt tynde skiver.
  4. Fordel artiskokskiverne på de 4 pizzabunde.
  5. Bræk burrataerne i mindre stykker, og fordel dem på bundene. Drys med masser af parmesan.
  6. Bag pizzaerne én ad gangen ved 240-250° direkte på en varm bageplade i 8-10 minutter, indtil de begynder at boble op og få en gylden overflade og sprød bund og skorpe.
  7. Tag pizzaerne ud af ovnen, dryp med lidt olivenolie, basilikum, peber og havsalt på toppen, og servér med det samme.

TIP!

Tag artiskokken i hånden, og brug en 
skarp urtekniv til at skære bladene af. 
Skær lidt ad gangen, så du ikke kommer til at tage for meget af bunden. Dog er det vigtigt, at alt det grønne kommer af, da det smager utroligt bittert.

Lyst til mere? 

Prøv denne lækre grillet fladbrøds-pizza med blåskimmelost og squash. Få opskriften her!