GRØNT

Salat af hvide bønner med gulerod, citron og urter

De hvide bønner, også kaldet butterbeans, har en fyldig og lækker konsistens, som er perfekt i en simpel salat. Her i selskab med bagte gulerødder, saltet citron og masser af friske krydderurter. Perfekt som måltidssalat eller lækkert tilbehør.

Salater kan sagtens være både smagsfulde og mættende med de rigtige ingredienser. Det er i hvert fald tilfældet for denne delikate salat, som både kan spises som en mættende salat til aftensmaden eller som tilbehør til middagen.

Du kan sagtens undvære kød til denne salat med butterbeans, som er fyldt med fiber og proteiner. De hvide bønner indeholder næsten lige så meget protein pr. 100 g som kyllingefilet. Med friske krydderurter og saltet citron fuldenes salaten med et friskt twist fyldt med smag! 

TIP: Saltsylt citronerne selv ved at lade dem trække med salt og citronsaft i et sylteglas i en måneds tid.

Salat af hvide bønner, gulerod, citron og urter

Antal: 4 personer

Det skal du bruge til salat af hvide bønner, gulerod, citron og urter 

  • 200 g butterbeans

  • 1 fed hvidløg

  • 1 stilk frisk rosmarin

  • ½ dl olivenolie

  • ½ dl æbleeddike

  • Flagesalt

  • Peber

  • 12 nye gulerødder med top

  • ¼ saltet citron

  • 4 stilke frisk mynte

  • 4 stilke bredbladet persille

  • 4 stilke frisk estragon

Læs også: Grov bønnesalat med asparges

Sådan laver du salaten med citron og urter

  1. Læg bønnerne i blød i koldt vand i 24 timer.

  2. Hæld overskydende vand fra bønnerne, og kog dem i en gryde sammen med hvidløg, rosmarin og vand, så det dækker.

  3. Kog i 30-35 minutter, til bønnerne er møre, men stadig har lidt bid.

  4. Tag bønnerne op af gryden, og vend dem med halvdelen af både olie og eddike, salt og peber.

  5. Lad dem marinere i 15-20 minutter.

  6. Tænd ovnen på 250°.

  7. Rens gulerødderne, og skær det meste af toppen af.

  8. Lad 8-10 cm sidde på. Skær gulerødderne i 3-4 stykker hver, og læg dem i et ildfast fad.

  9. Dryp med lidt olie og eddike, og krydr med salt og peber.

  10. Bag gulerødderne i ovnen i 10-12 minutter, til de har fået lidt farve og er møre, men stadig har lidt bid.

  11. Tag gulerødderne ud af ovnen, og lad dem køle let af.

  12. Vend bønner og gulerødder sammen, smag til med lidt ekstra olie, finthakket saltet citron, salt og peber.

  13. Anret på tallerkener, og drys med plukkede krydderurter på toppen.

Flere salater med butterbeans?

Butterbeans er perfekte i salater som erstatning for kød, og så bliver de dejlig cremede, når de er møre. Hvis du vil teste videre i det vegetariske køkken, er de hvide bønner så gode! Se endnu en salatopskrift med dem her.