GRØNT

Sommersalat med stikkelsbær

Stikkelsbær gør i denne opskrift underværker sammen med friskbælgede ærter og rødbeder.

Ingredienser:
(2 personer)

Salat:
ca. 100 g modne stikkelsbær
ca. 100 g rødbeder
25 g løg
50 g friskbælgede ærter
1 lille håndfuld urter, f.eks. dild, basilikum, estragon og bredbladet persille
2 spsk dildblomster, kan undlades
150 g plukkede salater

Vinaigrette:
1½ spsk balsamisk æbleeddike
2 spsk koldpresset
jordnøddeolie
2 tsk mørk el. lys
muscovado-rørsukker
strejf af paprika
havsalt
friskkværnet sort peber
2 tsk finthakkede friske krydderurter, f.eks. mynte, dild, oregano, timian og salvie




LÆS OGSÅ: Stikkelsbærsauce til fisk





Vinaigrette: Rør æbleeddike og jordnøddeolie sammen i en skål. Tilsæt rørsukker og paprika og krydr med havsalt og friskkværnet sort peber. Rør de finthakkede krydderurter i.




LÆS OGSÅ: Stikkelsbær / estragonsorbet




Salat: Rens og halver stikkelsbærrene. Skær rødbeder og løg i tynde skiver. Bland stikkelsbær, rødbedeskiver, løgringe og ærter sammen i en stor, bred skål. Pluk krydderurter, dild og salater og vend dem i. Hæld vinaigretten over salaten og vend forsigtigt rundt.

Flere lækre opskrifter med danske bær:



Is med solbær



Tranebærkage



Salat med ribs















Læs mere om: