GRØNT

Tortilla med bagte gulerødder

Elsker du tortilla? Så vil du helt sikkert også elske denne opskrift på tortilla med bagte gulerødder, sort bønnepuré, avocado, syltede rødløg og urter.

Tortilla og bare generelt street food-inspireret mad er noget vi har omfavnet i flere år i Danmark.

Det kan blandt andet være på grund af de mange forskellige kombinationer, man kan sammensætte retterne på.

I denne lidt utraditionelle opskrift på tortilla bliver guleroden brugt som hovedråvare sammen med bønner og avocado.

SE OGSÅ: Grillet aubergine med mozzarella

Opskrift tortilla med bagte gulerødder

Antal: 4 personer

Det du skal bruge for at lave tortilla med bagte gulerødder

Bagte gulerødder: 

  • 8 mellemstore gulerødder
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. ras el hanout
  • 1 tsk. chilipulver
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æbleeddike
  • Salt og friskkværnet peber

Syltede rødløg:

  • 1 rødløg
  • ½ dl æbleeddike
  • 1 tsk. salt

Bønnepuré

  • 1 dåse kogte sorte bønner
  • 1 spsk. æbleeddike
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk. akaciehonning
  • Salt og friskkværnet peber

Til servering:

  • 2 avocadoer
  • 8 små majstortillaer
  • ½ bundt frisk basilikum
  • ½ bundt frisk koriander

SE OGSÅ: Tacos med braiseret gris

Sådan laver du tortilla med bagte gulerødder

Bagte gulerødder:

  1. Vask gulerødderne, og læg dem i et ildfast fad.
  2. Drys krydderier, olivenolie og æbleeddike samt salt og friskkværnet peber over, og vend det godt rundt, så gulerødderne bliver ensartet krydrede.
  3. Stil gulerødderne i en forvarmet ovn, og bag dem ved 230° i 12-14 minutter, indtil de får en gylden overflade og bliver møre, men dog stadig har lidt bid.
  4. Tag gulerødderne ud, og lad dem køle lidt af. 
  5. Pil rødløget, halvér det, og snit det i helt fine strimler.

Syltede rødløg:

  1. Læg dem i en skål.
  2. Vend med æbleeddike og salt.
  3. Marinér rødløgene i 10-15 minutter, så de falder lidt sammen og smider skarphed, men stadig har lidt sprødhed.

Bønnepuré:

  1. Dræn de sorte bønner for væden.
  2. Blend dem med æbleeddike, olivenolie, akaciehonning, salt og friskkværnet peber til en glat puré. 

Ved servering:

  1. Del avocadoerne i halve, fjern stenene og skrællen, og skær avocadoerne ud i tynde skiver.
  2. Varm tortillaerne på en tør pande eller i ovnen.
  3. Anret dem med bønnepuré, en gulerod på hver, avocado, syltet rødløg og friske urter på toppen.
  4. Servér straks.

SE OGSÅ: Nem mad til travle dage