KØD & FJERKRÆ

Côte du boeuf med rødvinssauce og bønner

Invitér dine gæster på côte du boeuf og lav en cremet rødvinssauce til. Servér med grønne bønner sauteret i smør og hvidløg. Mere fransk og klassisk bliver det ikke!

Fransk mad er bare altid et hit. Det vli dine gæster garanteret også synes, når du serverer de her lækkerier for dem i form af bøffer af højreb, rødvinssauce med fløde og grønne bønner med masser af god hvidløgssmag. Og du skal bestemt ikke være bange for fedtkanter på kødet, for smagen sidder i fedtet, som man siger i Frankrig! Steg bøfferne medium, og skær dem i skiver lige før servering.
 

Côte du boeuf med rødvinssauce og bønner

6 personer
Det skal du bruge:
  • 2 stk. højreb, ca. 700-800 g
  • 30 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Rødvinssauce:
  • 1 skalotteløg
  • 2 dl rødvin
  • 1 dl demi-glace* 
  • 2 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber 
*Køb en hjemmelavet demi-glace hos din slagter eller lokale deli. 
Grønne bønner med hvidløg:
  • 400 g grønne bønner
  • 75 g smør
  • 3 fed hvidløg

Sådan laver du côte du boeuf med rødvinssauce og grønne bønner

  1. Brun bøfferne på begge sider på en meget varm pande, tag panden af varmen, og køl bøfferne lidt ned.
  2. Tilsæt smør og olivenolie, drys bøfferne med salt og peber, og steg dem på begge sider ved mellem til svag varme i 8-10 min. De skal være medium stegte. 
  3. Tag bøfferne af panden, og lad stegeskyen blive i panden til saucen. Lad bøfferne hvile i 10 min., før du skærer dem i skiver til servering.
Rødvinssauce:
  1. Hak skalotteløget fint, og kom det på panden med stegesky sammen med rødvin. Lad det simre i 5 min., tilsæt demi-glace, kog op, og tilsæt fløden.
  2. Varm saucen op til kogepunktet, og smag til med salt og peber.

Bønner:

  1. Nip bønnerne, og damp dem i letsaltet vand i 5 min., og lad dem dryppe helt af.
  2. Hak hvidløget fint, og sauter det let i smørret lige inden servering.
  3. Tilsæt bønnerne, og lad dem sautere i 4 min.

Fuldend middagen med en chokolademousse!