Flæskesteg: Tilbehør til en flæskesteg
KØD & FJERKRÆ

Flæskesteg: Tilbehør og tips i verdensklasse

Sådan laver du den perfekte flæskesteg, tilbehør i verdensklasse og en middag, som gæsterne sent vil glemme. Få tips, tricks og opskrifter lige her!

Sprøde svær og saftigt kød kendetegner en god flæskesteg, men der skal mere til at lave den perfekte middag med flæskesteg: tilbehør i verdensklasse. Alt efter hvad du serverer til stegen, kan du få den til at passe til mange forskellige lejligheder og middagsselskaber. 

Se også: Flæskesteg med tilbehør af grønkålssalat og gedeost

Flæskesteg-tilbehør: Sundt, klassisk og til både sommer og vinter 

Til jul skal flæskestegen parres med det klassiske tilbehør lavet fra bunden, men den kan også serveres med sunde alternativer og overraskende utraditionelt tilbehør. Om sommeren kan flæskestegen gøres mindre ”jul’et” ved at bruge sæsonens råvarer. Der er uendeligt mange muligheder, og vi har samlet mange af dem her, så du kan sammensætte lige præcis den middag, som passer til din særlige lejlighed.

Men allerførst skal du selvfølgelig have styr på, hvordan man laver en flæskesteg helt perfekt saftig og sprød.

Sådan får flæskestegen sprøde svær

Her får du Michelinkokken, Thomas Hermans tips til at lave de allersprødeste svær på flæskestegen:

  1. Rids flæskesværen helt igennem, men sørg for at du ikke ridser ned i kødet. Hvis du kommer til at ridse kødet, så kan saften fra kødet boble op i sværen og gøre det umuligt at få sprøde svær.
  2. Sørg for at snitte sværen med ca. 1 centimeters mellemrum. For stort eller for lille mellemrum kan både ødelægge flæskestegens klassiske udseende og chancen for perfekte sprøde svær.
  3. Beregn 1 spsk groft salt pr. kg kød og vær omhyggelig med at gnide det ned mellem sværerne.
  4. Sørg for, at din saltede flæskesteg får lov at stå og trække i mindst en halv time, inden den kommer i bradepanden.
  5. Stegen skal ligge lige, så du kan fx bruge alufolie eller andet til at ligge under den ene ende af stegen.
  6. Brug et stegetermometer og hold øje med, hvornår kernetemperaturen når 55 grader. Er sværen sprød ved 55 grader, fortsættes stegningen indtil sluttemperaturen på 65 grader. Hvis ikke, skal temperaturen i ovnen øges til mellem 250-300 grader, indtil flæskestegens kernetemperaturen er 65 grader.
  7. Hvis stegen er færdig, men sværen endnu ikke sprød, kan du pille sværen af stegen og grille den separat.
  8. Til slut er det vigtigt, at stegen får lov at hvile utildækket i ca. 20 min. 

Få også hans tips til saftigt kød her!  Eller se, hvordan du laver perfekte flæskesteg på grill her! 

19 opskrifter på tilbehør til flæskesteg

Uanset om du er på jagt efter den bedste opskrift på klassisk rødkål eller inspiration til sundt tilbehør til flæskestegen, så har vi det, du leder efter. Vi har nemlig samlet de bedste opskrifter på tilbehør, der spiller perfekt sammen med flæskesteg i galleriet herunder. Klik dig igennem de 19 opskrifter og find lige det, du leder efter. 

Flæskesteg: Tilbehør til sommer og vinter