Hovedret til nytår - kalv
KØD & FJERKRÆ

Grillet kalv med rå grøntsagssalat og pecorino

Minimal tilberedning kendetegner madtrenden i 2013. Kokken Carsten Kyster giver her opskriften på, hvordan vi skal spise kød helt enkelt.

Opskrift på grillet kalv 

4 personer
Fremgangsmåde: 

  • 600-800 g kalveentrecote/filet, 4 bøffer
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 600 g rå grøntsager: gulerødder, grønkål, stribede beder u 1-2 spsk æbleeddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 120 g pecorinoost

SE OGSÅ: Svampesymfoni med æbler og karse

Vask og skrub grøntsagerne, og snit gulerødder og beder i tynde skiver og strimler, som du synes, det tager sig flottest ud. Pluk grønkålen i små stykker, og bland kål og rodfrugter godt sammen med eddike og olivenolie. Krydr med salt og peber. Bank kødet fladt til ca. 1 cm i tykkelsen, og mariner det i olivenolie, salt og sort peber. Steg det hårdt på en grillpande i ca. 1 min. på hver side, til kødet er medium/rare. Giv det lidt mere, hvis du vil have det medium stegt. Lad kødet hvile i 2 min., skær det i skiver, og anret det på 4 tallerkener sammen med den rå salat og pecorinoost i grove brud. Server med ekstra olivenolie.

Tip! Lav også retten med okse, gris eller lam, og varier salaten. Den kan laves med de fleste rodfrugter.

SE OGSÅ: Torsk marineret i tang i salatrulle

Selleri/citronboullion med hvedekerner

Læs mere om madtrenden i galleriet nedenfor

Træn din mave flad sådan her:

Læs mere om: