Annonce
KØD & FJERKRÆ

Hemmeligheden bag det perfekte lam

Hvordan laver du den perfekte lammekølle? Det er ikke kun tilberedning og krydderier, der spiller ind. Vi guider dig her!

Hvordan får du en velsmagende og mør lammekølle, du kan servere til påskefrokosten?

Tilberedningen skal selvfølgelig være i orden, og krydderierne skal passe til. Men der er én væsentlig ting, der skal være på plads, før du kan få dine gæster til at klappe i hænderne over påskemiddagen. Og det er kvaliteten på lammet.

Hemmeligheden bag det perfekte lam til påske

Råvarerne er essentielle, hvis du vil lave den perfekte påskemiddag - og det gælder især lammet.

Har lammet haft det godt, fået lov til at græsse frit og har indtaget, hvad den rene natur har at tilbyde, så får dig og dine gæster en meget bedre smagsoplevelse.

Gå efter et islandsk lam, hvis du vil garanteres den perfekte påskemiddag. Læs med nedenfor og bliv klogere på det islandske lam.

Derfor skal du vælge et islandsk lam

  • Det islandske lam har det godt. Det har boltret sig i Islands bjergrige landskaber og græsset, hvor det ville.
  • Du er, hvad du spiser, og det gælder også lam. Det islandske lam går frit i bjergene og indtager ikke kun få typer af græs. Det får alt, hvad Islands rå natur har at tilbyde.
  • Lammene er opdrættet i et af de reneste miljøer overhovedet. Det betyder, at de er fri for hormoner, antibiotika og GMO.
  • Bæredygtighed er ikke en ny ting for Island. Det islandske landbrug bærer præg af social ansvarlighed og en hensyntagen til jordens ressourcer i forhold til kommende generationer.

Blevet sulten? På nemlig.com kan du finde alle typer af lam fra bæredygtigt, islandsk landbrug. Klik og se mere!

Opskrift på braiseret lammekølle med julienne-grøntsager

Antal: 6 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 1 time og 30 min.

Det skal du bruge for at lave braiseret lammekølle med julienne-grøntsager

  • En islandsk lammekølle
  • Et drys salt
  • Et drys peber
  • 400 g persillerod med skræl
  • 400 g gulerødder
  • 300 g fennikel
  • 1 håndfuld timian
  • 1 håndfuld rosmarin
  • 1 håndfuld oregano
  • 5 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 drys salt
  • 1 nip peber

Krydderurteolie

  • 1 bdt. persille
  • 1 bdt. basilikum
  • 0.5 bdt. rosmarin
  • 1 bdt. timian
  • 1 håndfuld oregano
  • 0.5 bdt. salvie
  • 2 dl olivenolie
  • 10 g salt
  • 5 g peber
  • 5 g sennepskorn
  • 1 spsk. citronsaft

Sådan laver du braiseret lammekølle med julienne-grøntsager

  1. Indstil ovnen på 160°C
  2. Svits kødet på en grillpande, og krydr med salt og peber
  3. Læg kødet i et ovnfast fad, og steg det i 60 min., eller til kernetemperaturen er 62°C
  4. Skyen hældes i en gryde og reduceres til en sirupagtig konsistens
  5. Herefter blandes den med krydderurteolien (se opskrift nedenfor)

Julienne-grøntsager

  1. Skyl grøntsagerne, og skær dem i rustikke stave
  2. Sautér stavene i olie, og smag til med salt og peber
  3. Grøntsager, hvidløg og kviste lægges sammen med køllen de sidste minutter, inden den er færdigstegt

Blendet krydderurteolie

  1. Blend alle ingredienserne i en food processor, og tilsæt saucen fra køllen

Servering

  1. Kødet frigøres fra benet og skæres i skiver
  2. Skiverne samles og lægges tilbage på benet
  3. Hele køllen anrettes på en bund af grøntsager og maskeres med saucen af sky og krydderurteolie

Brug koden LAMMEKØLLE og spar 50 kr. på din ordre fra nemlig.com. Klik HER for at benytte dig af tilbuddet. Koden gælder til og med 30.09.2019

 

Læs mere om: