KØD & FJERKRÆ

Kyllingesuppe

Kyllingesuppe på en kølig dag

1 hel økologisk kylling
1½-2 liter vand
hav- eller stensalt
5 sorte peberkorn
3 fed hvidløg
10 g frisk ingefær skåret i tynde skiver
3-4 limeblade
1 stilk citrongræs, halvknust af et gok fra knivskaftet
2-3 gulerødder i tynde strimler på langs (julienne)
2 pastinakker i tynde strimler på langs (julienne)
2-3 store løg skåret i tynde strimler endnu
1 fed hvidløg, finthakket
2-3 spsk. kokos- eller ekstrajomfrusesamolie
4-5 dråber fiskesauce
hav- eller stensalt
friskkværnet sort peber
frisk lime eller citron evt. sojasovs

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på suppe her!

Kom kyllingen i en gryde med vand, salt, peberkorn, hvidløgsfed, ingefær, limeblade og citrongræs. Vandet skal dække kyllingen helt.
Bring vandet i kog, lad kyllingen simre i 30-40 minutter, og tag så gryden af varmen.
Lad kyllingen stå og trække i et par timer i vandet under låg.
Så koges kyllingen ganske nænsomt af eftervarmen uden at blive tør og kedelig.
Sautér gulerødder, løg og pastinakker i hvidløg, olie, fiskesauce, salt og peber ved mellemhøj varme i 10-12 minutter, til grønsagerne er en smule bløde.
Pil i mellemtiden kødet af kyllingen, si fonden, og varm den op igen.
Fordel de sauterede grønsager i 4-5 dybe tallerkener, kom godt med den varme suppefond over, og top med kyllingestykkerne. Dryp med friskpresset lime- eller citronsaft til allersidst.