KØD & FJERKRÆ

Lammekølle med perlerugsalat

Prøv denne lammekølle-opskrift med lækkert fyld af hvidløg, rosmarin, mynte og revet citronskal serveret med perlerugsalat.

Lammekølle er en rigtig forårsret, og især op til påske har rigtig mange mennesker lammekølle som en fast del af menuen. Tilberedes det rigtigt, er kødet fra en lammekølle enormt lækkert og saftigt.

Nedenfor finder du den perfekte lammekølle-opskrift, som helt sikkert vil falde i din og dine gæsters smag.

Lammekølle-opskrift med perlerugssalat

Kombinerer du dette fremragende kød med en perlerugsalat får du et sundt og virkelig smagfuldt måltid. Så det er bare med at komme i gang med at lave lammekølle til dig, din familie og dine gæster.

Få opskriften på den perfekte lammekølle her.

SE OGSÅ: Prøv denne lammekølle-opskrift med æble og salvie

Opskrift på lammekølle med perlerugsalat

Antal: 6 personer

Det skal du bruge for at lave lammekølle med perlerugsalat

  • 2 kg udbenet lammekølle
  • 3-4 fed hvidløg
  • 3-4 kviste rosmarin
  • 1 bundt mynte
  • 1 citron
  • 4 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Perlerugsalat:

  • 5 dl perlerug
  • 1 l vand
  • 1 tsk Herbamare økologisk urtebouillon
  • 1 fennikel
  • 100 g grønne bønner
  • 150 g valnødder
  • 75 g korender
  • 6 spsk god valnøddeolie
  • 3 spsk æbleeddike
  • Salt og peber

Sådan laver du lammekølle med perlerugsalat

  1. Læg lammekøllen i en bradepande. Hak hvidløg groft sammen med rosmarin og mynteblade.
  2. Riv skallen af citronen.
  3. Bland urter, hvidløg og citronskal sammen. Fyld krydderblandingen i lammekøllen.
  4. Pensl med olivenolie, og krydr med salt og peber.
  5. Steg lammekøllen i ovnen på 200º 60- 75 min. Lad lammekøllen hvile i 15 min., før den skæres i tynde skiver.

TIP! Få evt. slagteren til at udbene og snøre lammekøllen.

Temperatur på lammekølle

Alle ovne er forskellige, så derfor er det en god idé at bruge et stegetermometer, når man skal tilberede sin lammekølle, så den bliver saftig og mør. Oversigten over stegetemperaturer, giver et fingerpeg om, hvornår lammekøllen er færdig.  

  • Rosastegt: 62-65 grader
  • Graduering af rosa: 65-68 grader
  • Gennemstegt: 70-72 grader

Perlerugsalat:

  1. Skyl perlerugen grundigt i koldt vand, og kog den i vand tilsat urtebouillon i 20-25 min.
  2. Nip og skyl bønnerne.
  3. Kog dem med perlerugen de sidste 5-7 min. Hæld vandet fra i et dørslag, skyl perlerugen og bønnerne i koldt vand, og fyld dem over i en stor skål. Fjern det yderste lag af fenniklen, og skyl den.
  4. Skær fenniklen på en mandolin, så skiverne bliver fine og helt tynde.
  5. Bland perlerug og bønner med fennikel, hele valnødder og korender. Tilsæt valnøddeolie og æbleeddike, og smag til med salt og peber.

Mere inspiration til påskefrokosten? Vi har samlet 25 retter til påskefrokosten her!