Provencalsk lammekølle med rosmarin, chili og fennikel
KØD & FJERKRÆ

Lammekølle med rosmarin og fennikel

Her får du opskriften på provencalsk lammekølle krydret med rosmarin, chili og fennikel på en bund af grove grøntsager.

I Danmark er lammekølle ofte noget vi spiser, når der er forår i luften.

Som en del af den traditionelle påskemiddag kan du næsten altid vide dig sikker på, at der bliver disket op med lam.

Fransk lammekølle

I det sydfranske køkken er lam en vigtig bestanddel, og du finder derfor mange retter med lammekølle fra især Provence. 

Pep den provencalske lammekølle op med dansk perlerugssalat! 

Denne opskrift på provencalsk lammekølle er krydret med rosmarin, chili og fennikel er derfor ingen undtagelse. 

Opskrift på provencalsk lammekølle 

Antal: 5-6 personer 

Det skal du bruge for at lave provencalsk lammekølle 

  •  1 lammekølle a 1.-2 kg (med ben)
  • 10 fed hvidløg
  • 16 kviste frisk rosmarin
  • 1/2 rød chili
  • 20 små runde kartofler
  • 1 salatløg
  • 2 store gulerødder
  • 1/2 fennikel
  • Flagesalt
  • Friskkværnet peber
  • 1/2 dl olivenolie

Sådan laver du provencalsk lammekølle 

  1. Læg lammet i et stort ildfast fad beklædt med bagepapir.
  2. Skær ridser i kødet – så dybe, at det er muligt at stikke hvidløg, rosmarin og chili i.
  3. Halvér hvidløgene, og skær chilien i skiver. Stik derefter henholdsvis hvidløgsfed, rosmarinkviste og chili i ridserne i kødet. 
  4. Gem et par af hvidløgsfeddene, rosmarinkvistene og chiliskiverne til at lægge ved siden af kødet.
  5. Tænd ovnen på 200 °.
  6. Rens kartoflerne for jord – er de meget beskidte, kan det være nødvendigt at skrælle dem.
  7. Skær løg i både. Skær gulerødder i tykke skiver på skrå. Skær fennikel i mindre, mundrette stykker.
  8. Fordel kartofler, løg, gulerødder, fennikel og resten af hvidløgsfeddene, rosmarinkvistene og chiliskiverne rundt om lammet.
  9. Drys både lammet og grøntsagerne med salt og peber. Hæld olivenolie over.
  10. Steg lammekøllen i ovnen i ca. 1½ time.
  11. Lad lammet stå et par min. for at samle sig. Kødet må gerne være let rosa i midten, så det beholder sin saftighed og smag.

SE OGSÅ: Få inspiration til retter til din påskefrokost her!