KØD & FJERKRÆ

Lammerullesteg med ramsløg, citron, bagte tomater og kartoffelkompot

Lyst til lam? Så prøv denne lækre ret med lammerullesteg, ramsløg, citron, bagte tomater og kartoffelkompot.

Ramsløg er i sæson netop nu, og den vildtvoksende krydderurt kan findes i både løvskov, hegn og skovbryn. Så hvorfor ikke prøve denne opskift, hvor ramsløgene bliver rullet ind i lammeslaget sammen med citron og løg?

Retten passer perfekt til både middagsselskabet og påskefrokosten. Få hele opskriften herunder.

SE OGSÅ: Lam med vagtelæg og sellerifritter

Lammerullesteg med ramsløg, citron, bagte tomater og kartoffelkompot

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave lammerullesteg med ramsløg, citron, bagte tomater og kartoffelkompot

Bagte tomater:
  • 24 cocktailtomater med stilk
  • 2 dl olivenolie
  • ½ dl æblecidereddike
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 5 ramsløgsblade
  • 5 g salt
  • 3 g peber
Lammerullesteg:
  • 1 lammeslag uden ben
  • Salt og peber
  • 30 ramsløgsblade
  • 1 dl olivenolie
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 skiver daggammelt brød
  • 2 skalotteløg
  • Kødsnor
Kartoffelkompot:
  • 1 kg små kartofler
  • 1 dl mælk
  • 50 g smør
  • ½ dl olivenolie
  • 1 usprøjtet citron
  • Salt og peber

Sådan laver du lammerullesteg med ramsløg, citron, bagte tomater og kartoffelkompot

Bagte tomater:
  1. Læg tomater med stilke i et ovnfast fad sammen med olivenolie, eddike, akaciehonning, ramsløgsblade, salt og peber.
  2. Vend det hele rundt, og bag ved 120° i 30-35 minutter, så tomaterne sprækker og tager smag fra olien og ramsløg, men stadig holder på deres form.
  3. Tag tomaterne ud af ovnen, og lad dem køle let af og trække i olielagen.
  4. Tomaterne kan med fordel laves 1-2 dage i forvejen, så tager de bare endnu mere smag til sig.
Lammerullesteg:
  1. Bank og rids lammeslaget let, så du får et stykke, som er nogenlunde firkantet og ens i tykkelsen.
  2. Drys med salt, og lad det trække 10 minutter.
  3. Blend de fleste ramsløgsblade sammen med olivenolie, fintrevet citronskal, salt og peber til en tæt grøn olie.
  4. Fordel den grønne olie over lammeslaget sammen med tern af brød og fintsnittet skalotteløg.
  5. Krydr med lidt ekstra salt og peber.
  6. Rul slaget sammen til en tæt roulade på den lange led, og bind den stramt med kødsnor.
  7. Læg rullestegen i et ovnfast fad, krydr med salt og peber, og drys de sidste ramsløsblade på toppen.
  8. Steg rullestegen i ovnen ved 150° i 1½-2 timer, indtil den har fået en flot gylden overflade og er mør og saftig i midten.
  9. Lad stegen trække i 10-15 minutter, inden snoren fjernes, og stegen skæres i skiver.
Kartoffelkompot:
  1. Skrub kartofler grundigt i koldt vand, og kog dem i 20-25 minutter, indtil de er helt møre.
  2. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe af i gryden i 2-3 minutter.
  3. Lun mælken i en lille gryde.
  4. Skær smørret i små tern.
  5. Mos kartoflerne med et piskeris, så du får en grov kompot, tilsæt varm mælk, olivenolie og smør, indtil kompotten har den rette konsistens, og smag til med fintrevet citronskal, salt og peber.
Servering:
  1. Servér lammerullestegen med bagte tomater og kartoffelkompot, og drys med salt og evt. ramsløgsblomster.

Lyst til mere lam? 

Se vores store udvalg af retter med lam. De passer perfekt til påskefrokosten! Se dem alle her!