Mørbradgryde
KØD & FJERKRÆ

Mørbradgryde med svinekød

Prøv den klassiske opskrift på en af danskernes foretrukne simreret, mørbradgryde.

En smagfuld simreret er altid et hit. Simreretter er dejlig nemme, fordi de netop passer sig selv. Selvom retten er nem er den stadig fuld af smag og aroma. Derfor kan man godt forstå, at mørbradgryde er en af danskernes fortrukne gryderetter. Vi giver dig her opskriften på den klassiske ret med svinekød, søde gulerødder, porre og hakkede tomater.

Prøv også: Langtidsstegt svinekød med citron og timian her!

Opskrift på mørbradgryde med svinekød

Tid: 20 min + kogetid  Antal: 6 pers.

Det skal du bruge for at laver mørbradgryde med svinekød

  • 2 svinemørbrad
  • 1 løg
  • 2 store gulerødder
  • 250 g svampe
  • 1 bdt. porrer
  • 3 spsk olivenolie eller smør
  • 4 dl bouillon, evt. grøntsagsfond
  • 1 dåse hakkede tomater
  • Salt, peber

Sådan laver du mørbradgryde med svinekød

  1. Puds begge mørbrader og skær dem i skiver.
  2. Pil løget, skræl gulerødderne og skær det hele i terninger.
  3. Rens svampe og porrer og skær dem i skiver.
  4. Rist kød og løg af i olie eller smør i en stor gryde. Tilsæt svampe, porrer og gulerødder og steg videre i 5 min.
  5. Tilsæt bouillon og hakkede tomater og lad retten simre i 15-20 min.
  6. Smag til med salt og peber og server evt. med kartoffelmos