Forret med røget andebryst
KØD & FJERKRÆ

Nem forret med røget andebryst

Lav en nem forret med røget andebryst og tilføj peberrod og pære som lækkert tilbehør. Du finder opskriften her!

Overrask dine gæster med den her gode haps med delikat røget andebryst, peberrod og pære i starten af middagen. Lad den fungere som en forret eller som del af en større tapasmenu. Selve retten er nem at lave, men smagen er sofistikeret og rund. 

Læs også: Forret med sprængt andebryst, selleripuré og bagte majroer

Forret med røget andebryst, peberrod og pære 

Tid: 25 minutter. Ovntid:5 minutter. Antal: 32 stk.
Det skal du bruge til røget andebryst med peberrod og pære
  • 200 g røget andebryst
  • 4 store skiver rugbrød
  • 1-2 spsk. olivenolie
Peberrodscreme:
  • 6 cm peberrod
  • skal af ½ usprøjtet citron
  • 2½ dl cremefraiche 38 %
  • salt og friskkværnet peber
Krydrede pæretern:
  • 1 pære
  • ½ dl æbleeddike
  • 1 dl rapsolie
  • salt og friskkværnet peber
  • friskplukket timian, gerne citrontimian

​Prøv også: Nordisk forret med røget laks

Sådan laver du røget andebryst med peberrod og pære: 
1. Peberrodscreme: Skræl peberroden, og riv den fint på et rivejern. Skyl citronen, og riv den fint. Rør cremefraiche sammen med peberrod og citronskal, og smag til med salt og peber.
2. Krydrede pæretern: Skræl pæren, og skær den i små tern. Rør æbleeddike og rapsolie sammen, og krydr med salt og peber. Vend pæreternene i blandingen. Pluk timian i små buketter,og vend dem i.
3. Tænd ovnen på 175°. Skær hver skive rugbrød i 8 små trekanter, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og dryp med olie. Rist rugbrødet i ovnen i ca. 5 minutter, til det bliver sprødt. Lad det afkøle på en rist.
4. Anret lidt peberrodscreme oven på hvert stykke rugbrød. Top med andebryst skåret i tynde skiver, og pynt med krydrede pæretern. Kværn lidt peber henover, og servér.
Tip: Hvis du vil sørge for, at det røgede andebryst er af højst kvalitet, så kan det købes hos slagteren. Bestil det gerne i forvejen, så du er sikker.