Annonce
Smørrebrød med italiensk-inspireret salami
KØD & FJERKRÆ

Smørrebrød med italiensk-inspireret salami

Lav det perfekte stykke smørrebrød med salami, knas og peberrodscreme. Få opskriften her!

Mange af os kender det klassiske stykke smørrebrød med salami, løg og agurkeskiver.
 
I den her version får du en ekstra gourmet-oplevelse med et stykke smørrebrød med italiensk-inspireret salami, sprød maltjord og en peberrodscreme.
 
En perfekt frokostret til dig, der vil gøre lidt ekstra ud af måltidet. Især, hvis du har gæster på besøg.

Salami - et krydret vidunder

Salami stammer fra Italien, og selve navnet kommer af det italienske ord salare, der betyder at salte. Tidligere betød salami da også saltet flæsk.
 
Salami laves ved at blande kød, salt, krydderier og ikke mindst starterkultur, der får den rå pølsefars til at fermentere. Pølserne får deres krydrede smag og holdbarhed ved at blive saltet og tørret – det man kalder at spege. 
 
Tørretiden trækker vandet ud, og derfor vil en god salami være lavet af flere gram kød, end slutproduktet vejer.
 
Forskellen på spegepølse og salami er, at spegepølsen er lidt blødere. Dansk salami er desuden ofte røget over bøgeflis, hvilket giver ekstra god smag.
 
GØLs salamier, der laves i Nordjylland efter gamle slagtertraditioner, kan fås med både grisekød og oksekød og med hele peberkorn, der giver den italiensk-inspirerede smag.
 

Opskrift på smørrebrød med italiensk-inspireret salami 

Antal: 4 stk.
 
Det skal du bruge for at lave smørrebrød med italiensk-inspireret salami 
  • 4 skiver groft rugbrød
  • 20 g blødt smør
  • 28 tynde skiver salami
 
PEBERRODSCREME:
  • 100 g mascarpone
  • 100 g græsk yoghurt
  • 6 cm friskrevet peberrod
  • 1 nip havsalt

MALTJORD:

  • 2 skiver rugbrød
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 spsk. maltmel

PYNT:

  • 2 stilke blegselleri
  • 1 håndfuld karse

Sådan laver du smørrebrød med italiensk-inspireret salami 

 

 

  1. Smør brødskriver med smør, og fordel salamiskiverne på det. 
  2. Peberrodscreme: Rør ingredienserne til peberrodscremen sammen, og kom den i en sprøjtepose. Sæt små klatter på salamiskiverne. 
  3. Maltjord: Smuldr brødet helt fint, og rist det på en pande med olie. Blend krummerne med maltmel.  
  4. Skyl og skær blegselleri i tynde skiver på langs. Kom dem i iskoldt vand i 4 minutter, og sæt dem gerne på køl, så de krøller. Dup strimlerne tørre for vand, og fordel på salamiskiverne.
  5. Pynt med karse og maltjord.

 

Læs mere om: