Gennemskåret stegt pølse med mørkt skind og synlige urter i kødet.

Krydret thaipølse med fyld af rød karry, svinekød og urter

Foto: Anders Schønnemann
KØD & FJERKRÆ

Spicy pølse a la Thailand

Det er nemmere end du tror at lave hjemmelavede pølser, og når du gør det selv, er du garant de bedste råvarer. Denne variant er med krydderi a la Nordthailand.

Sai oua er en krydret pølse og en regional specialitet i det nordlige Thailand. Pølsen er spækket med krydderurter, som giver den en helt unik smag. Sai oua nydes bedst med flæskesvær og den stærke chilidip nam
prik noom, som kan købes hos velassorterede asiatiske købmænd.

Prøv en lækker forret: Minivafler med rejesalat

Det er lettere, end du tror, at lave hjemmelavede pølser, og denne her har et overraskende og frisk asiatisk touch. Servér den med ris og en frisk salat.

Spicy pølse med fyld af rød karry, svinekød og urter / Sai oua på thai

4 personer

Rød karrypasta:

  • 15 g tørrede lange røde chilier 
  • 6 g korianderfrø 
  • 6 g kommenfrø 
  • 12 g groft salt 
  • 2 g hvide peberkorn 
  • 80 g frisk citrongræs 
  • 20 g skalotteløg 
  • 15 g hvidløgsfed 
  • 10 g galangarod* 
  • 2 g revet limeskal 
  • 1 g kaffir-limeblad uden stilk* 
  • 20 g fermenteret rejepasta* 
  • 1 stk. bananblad*, alternativt stanniol

Få også Carsten Kysters opskrift på klassisk medisterpølse

Sai oua:

  • 40 g galangarod* 
  • 150 g citrongræs 
  • 10 g kaffir-limeblad uden stilk* 
  • 5 g gurkemejepulver 
  • 12 g sukker 
  • 4,5 cl sojasauce 
  • 70 g rød karrypasta 
  • 450 g hakket svinekød 
  • 120 g finthakket svineflæsk 
  • pølseskind

Tilbehør:
flæskesvær 
nam prik noom, stærk chilidip*

*fås hos velassorterede asiatiske købmænd

Prøv også stenbiderrogn kombineret med det thailandske køkken: stenbiderrogn med avocado i thairulle

Fremgangsmåde:

Rød karrypasta: Læg de tørrede chilier i vand i 1 time, og pres herefter vandet ud af dem. Rist korianderfrø, kommenfrø, salt og peberkorn over middel varme på en tør pande i 2-3 minutter, og stød krydderierne i en morter, til du får en fin blanding. Tilsæt chili, citrongræs, skalotteløg, hvidløg, galangarod, limeskal og kaffir-limeblad og stød det, til du får en ensartet pasta. Læg rejepastaen ind i bananbladet, og fold en lille pakke. Rist pakken på en tør pande ved høj varme i 1 minut på hver side. Afkøl rejepastaen en anelse, skrab den ud af bananbladet, og tilsæt den derefter til karrypastaen.

Sai oua: Hak galangarod, og stød den i en morter sammen med citrongræs og kaffir-limeblade, til det har en fin struktur. Mix alle ingredienserne med svinekød og svineflæsk, og bland pølsemassen godt uden at ødelægge strukturen i svineflæsket. Bind den ene ende af pølseskindet sammen med en snor, og brug en tragt til at fylde pølseskindet med pølsemasse. Undgå luftbobler, og pas på med at fylde skindet for meget, så revner det ved stegning. Lav eventuelt mindre pølser ved at sno pølseskindet efter hver 10. centimeter. Bind den anden ende af skindet sammen med snor, og prik små huller i skindet med en tynd tandstik både før og under tilberedningen. Steg pølserne på en slip let-pande ved lav varme, og vend dem hyppigt, indtil de er gyldne og faste. Lad pølserne afkøle en smule, skær dem i skiver, og servér dem med flæskesvær og chilisauce.

Få inspiration til sunde salater til frokost i galleriet nedenfor

6 slanketips til den søde tand

 

Læs mere om: