KØD & FJERKRÆ

Spyd med peberkrydret oksemørbrad

Serveret med bløde bagte løg og couscoussalat

SPYD MED PEBERKRYDRET OKSEMØRBRAD
(6 personer)
600-800 g oksemørbrad
3 spsk blandede peberkorn
olivenolie

Skær kødet i terninger på ca. 4 x 4 cm og sæt dem på et grill-spyd. Hæld peberkorn i en morter og stød dem groft. Pensl spyddene med olivenolie og vend dem herefter i peberblandingen. Grill kødet 3-4 min. på hver side på en hed grill eller grill-pande.

BAGTE LØG
12 små rødløg

Tænd ovnen på 175°. Læg løgene, som de er, i en lille bradepande. Bag løgene til de er møre i ca. 45 min. Server de hele løg til kødet. Tryk på dem og smut det møreste og velsmagende løg ud.

COUSCOUSSALAT MED GRØNT
5 dl couscous
2 dl kogende vand
1 bdt. basilikum
1 bdt. estragon
1 bdt. bredbladet persille
1 bdt. purløg
2 citroner
1 dl olivenolie
1 håndfuld gojibær
salt og friskkværnet peber

Hæld couscousgrynene i en stor skål og hæld det kogende vand over. Dæk skålen til med alufolie og lad det trække til grynene er møre, ca. 15 min. Skyl og hak krydderurterne fint. Fjern alufolien fra couscoussen. Løsn grynene fra hinanden med en gaffel eller brug hænderne. Tilsæt saften af to citroner og olie og rør rundt. Tilsæt de hakkede krydderurter og gojibærren, bland sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.




Vinforslag fra Laudrup Vin & Gastronomi

Pio Cesare Barbera

Vinen står i glasset med en næsten blækfarvet intensitet og udsender en bouquet af tjære, violer, ribs og engelsk lakrids. På tungen er vinen koncentreret og frugtdrevet med en fornem syre, som giver en flot præcision og balance.



Køb vinen her



Se de andre retter i den lækre tre-retters picnic-menu

Prøv også:
Oksemørbrad med kartoffelpuré og rattatouille
Læs mere om: