KØD & FJERKRÆ

Stegt lammemørbrad med kål, ærter, mynte og karse

Prøv denne lækre ret med lammemørbrad, kål, ærter, mynte og karses. Vi ganterer for at du vil elske den!

Stegt lammemørbrad i en symfoni af kål, ærter, mynte og karse, har aldrig været bedre! Du får her en opskrift på lammemørbrad, du kan servere for dine gæster.

Retten fungerer også fantastisk til aftensmad i hverdagen og hvis du vil spice påskefrokosten lidt op. Se hele opskriften nedenunder. 

SE OGSÅ: Lammekrone på grill

Stegt lammemørbrad med kål, ærter, mynte og karse

Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave stegt lammemørbrad med kål, ærter, mynte og karse
  • 2 lammemørbrader
  • 500 g savojkål
  • 1 dl olivenolie
  • Salt og peber
  • 25 g smør
  • 200 g friskbælgede ærter
  • 1 usprøjtet citron
  • 5 stilke frisk mynte
  • 1 bakke karse

Sådan laver du stegt lammemørbrad med kål, ærter, mynte og karse

  1. Skær sener og evt. fedt af lammemørbraderne.
  2. Skær savojkål ud i grove stykker, skyl dem i koldt vand, og afdryp grundigt.
  3. Varm en pande op, hæld lidt olie på, og steg lammemørbraderne i 2-3 minutter på hver side, så de får en flot stegeskorpe og samtidig er rosa og saftige i midten.
  4. Krydr med salt og peber.
  5. Tag mørbraden af panden, og lad den hvile lidt.
  6. Tør panden af med køkkenrulle, og steg savojkål i olie ved høj varme i 1-2 minutter, så det nogle steder får en flot gylden farve og andre steder stadig er næsten råt og sprødt.
  7. Skru ned for varmen, tilsæt smør og de bælgede ærter, og vend det hele godt rundt, så kålen suger smørret til sig, og ærterne får lidt varme.
  8. Smag til med fintrevet citronskal, salt, peber og hakket mynte.
  9. Vend godt rundt, og fordel herefter kålen på portionstallerkener.
  10. Skær mørbraden ud i pæne stykker, og anret dem oven på kål og ærter.
  11. Drys med masser af karse på toppen.

Lyst til mere lam? 

Vi har samlet flere retter med Lam, som også passer perfekt til påskefrokosten! Se dem alle her!