KØD & FJERKRÆ

Svinekæber i hvidvin og hyldeblomst

Svinekæber er ikke kun til vintersimremad. Lav dem hele året med årstidens råvarer.

Svinekæber er rigtig lækkert og mørt kød. Der er mange muligheder for at lave lækre retter med svinekæber

Svinekæber til 6 personer

Det skal du bruge til svinekæber

1 kg svinekæber
4 skalotteløg
2 spsk olivenolie
1 spsk fennikelfrø
1 spsk hele peberkorn
2 laurbærblade
2 tsk salt
3 dl hyldeblomstsaft
½ dl hyldeblomsteddike
4 dl hvidvin

Ærtepuré til dine svinekæber:
300 g optøede ærter
2 dl væde fra svinekæberne
salt og friskkværnet peber

Grønt:
6 minikål, fx spidskål
20 g smør
kogte nye kartofler

Sådan laver du svinekæber

Start med at skære hinderne på rå svinekæber af. Skræl og skær skalotteløgene i både på langs. Varm olien i en pande og brun dine svinekæber på begge sider. Tilsæt skalotteløg, fennikelfrø, peberkorn, laurbærblade og salt. Hæld hyldeblomstsaft, hyldeblomsteddike og hvidvin i. Lad retten simre i 1 time. Når den er færdig, tages 2 dl væde fra og resten holdes varmt. Hæld ærter og væde i en blender sammen med salt og peber, og blend til puré. Skær kålen i både, og steg dem i smør på panden. Skær dine svinekæber i skiver, og server dem og skalotteløgene med ærtepuré, kål og kogte nye kartofler.

Læs også hvordan du laver de bedste braiserede svinekæber her! 

Hahnemanns nordiske sommermad

Læs mere om: