KØD & FJERKRÆ

Timms stegte kylling

Stegt kylling er et godt og solidt hverdagsmåltid. Her får du Timm Vladimirs yndlingsopskrift!

Denne opskrift lavede jeg efter vi var kommet hjem fra en uges research tur på Malta og er propmætte at "Alt Godt Fra Havet". De kan virkelig tilberede fisk dernede, og det hele er friskfanget, direkte fra det omkringliggende Middelhav.

Men efter en uge på restauranter hver dag, er det bare fantastisk at komme hjem i sit eget køkken. Og nogle gange er det de simpleste ting der kan gøre en lykkelig. Så som en stegt kylling.

Jeg bilder mig ikke ind, at du ikke kan lave kylling eller at du ikke har prøvet at lave det masser af gange før, men nogen gange er det alligevel godt at blive mindet om at enkel, simpel mad kan være helt fantastisk. Derfor denne opskrift:

Stegt kylling

Det skal du bruge til stegt kylling: 

  • 1 god økologisk kylling.
  • 2 citroner
  • Masser af friske rosmarin kviste
  • En god dusk friske timian kviste
  • Nogle ordentlige klatter smør
  • Et helt hvidløg(gerne mere)
  • Havsalt, Peber

PRØV OGSÅ: Timm Vladimirs opskrift på gulerodskage

Sådan laver du stegt kylling:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Har du en kombidampovn, så vælg intervaldamp 180 grader. Mens den varmer op, placerer du kyllingen så den har lårbenene ind mod dig. Stik nu dine pegefinger ind mellem brystskindet og brystet og løft forsigtigt skindet løst hele vejen frem til halsen og ned langs ribbenene i begge sider.  Pas på ikke at rive hul på skindet eller lave åbningen for stor. Så løber al saften nemlig ud under stegningen. Løft herefter kyllingen op i lodret position og drys salt ned i hulrummet mellem skind og bryst. Placer 3-4 stilke rosmarin i samme hulrum og på begge sider, efterfulgt at 2-3 gode klumper smør. Pres evt. det hele lidt sammen, ved at trykke let oven på skindet.
  2. Gnid så kyllingen med masser af citronsaft og salt. Både indvendig og udvendig. De brugte citroner placerer du inde i selve kyllingen, sammen med et helt hvidløg, skåret over på tværs, og en hel del rosmarin og timiankviste. Smid også lidt rosmarin på brystet af kræet. Bind lårene sammen og godt ind til kroppen af kyllingen, så det hele bliver færdig samtidig.
  3. Pensl et ovnfast fad med lidt olie og smid den i ovnen, midterste rille, i en times tid. Tjek om kødsaften er klar efter 50 minutter. Er den det, er den færdig. Lad den trække lidt inden servering. Du kan skære den ud i vinger, lår og bryst (del begge bryster i 2) og lægge det hele ned i fadet igen, sammen med al den gode saft, eller bare serverer kyllingen hel og lade folk brække de stykker af de nu foretrækker.

TIP! Kylling er oplagt at tilberede i en dampovn. Takket være dampen beholder kyllingen sin saftighed. En smuk glansfyldt grilloverflade får du ved at pensle med rosmarin, appelsin og honning.

Læs mere om: