OPSKRIFTER

Lasagne med ratatouille

Giv hverdagslasagnen en lækker opgradering med ratatouille, som de gør det i Italien. Her får du opskriften!

Lasagne er en hverdagsklassiker, der sættes på menuen i de danske hjem i tide og utide, og det er bestemt ikke uden grund, for den italienske klassiker er et sikkert hit!

Med få kneb kan du dog give din lasagne en smagfuld overhaling, der vil få selv en italiensk madmutter til at tigge om et stykke. Vi viser dig hvordan!

Læs også: Italiensk madbrød

Lasagne med ratatouille

4-6 personer

Det skal du bruge til lasagne med ratatouille:

Ratatouille:

  • ½ dl olivenolie
  • 1 lille aubergine
  • 1 lille squash
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 4 spsk. oregano

Kødsauce:

  • 2 løg
  • 2 spsk. olivenolie 
  • 500 g magert oksekød
  • 4 stilke frisk oregano
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • Ca. 2 dl vand  

Læs også: 5 italienske opskrifter

Bechamelsauce:

  • 80 g smør
  • 65 g hvedemel
  • 1 l sødmælk
  • ½ tsk. fintrevet muskatnød
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • Lidt olie

Salat:

  • 1 bakke rucolasalat
  • 50 g parmesan
  • 4 spsk. olivenolie
  • Saft af ½ citron
  • Havsalt og friskkværnet peber

Desuden:

  • 1 pakke friske lasagneplader
  • 200 g revet mozzarellaost

FÅ FLERE ITALIENSKE OPSKRIFTER MED MAD & BOLIG!

Sådan laver du lasagne med ratatouille: 

  1. Ratatouille: Skyl grøntsagerne, og pil løgene. Skær dem i ensartede, rustikke stykker. Varm en gryde op med olie, og sautér grøntsagerne. Krydr godt med salt, peber og oregano.
  2. Lad retten simre i 10 minutter, til grøntsagerne er møre. Tag gryden af varmen, og blend grøntsagerne til en ensartet masse. Stil det til side.
  3. Kødsauce: Pil løgene, og hak dem fint. Varm lidt olie op i en gryde, og steg løgene heri. Tilsæt kødet, og steg det, til det er lysebrunt. Krydr med oregano, salt og peber.
  4. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og ca. 2 dl vand. Lad kødsaucen stå og simre ved svag varme i 30 minutter. Bland kødsauce og ratatouille sammen, og stil det til side.
  5. Bechamelsauce: Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel, og rør det sammen til en melbolle. Varm mælken op, og tilsæt den til melbollen lidt ad gangen under piskning.
  6. Tilsæt mere mælk, når blandingen tykner. Krydr med muskatnød. Tag gryden af varmen, når saucen er let tyktflydende. Smag saucen til med salt og peber.
  7. Smør et ovnfast fad på 20 x 20 cm med olie. Dæk hele bunden med kødsauce. Fordel dernæst bechamelsauce over, og læg lasagneplader ovenpå. Skær dem evt. lidt til.
  8. Gentag rækkefølgen, og slut af med revet ost. Bag lasagnen i ovnen ved 180° i 35 minutter.
  9. Salat: Skyl salaten. Høvl osten i flager. Dryp salaten med olie og citronsaft, og krydr med salt og peber. Servér salaten sammen med lasagnen.