MAD-TV

MAD-TV: Sådan laver du en avanceret sandwich med skinke og ost

Denne sandwich eller tærte laves ekstra lækker ved at bruge den lækre, italienske scamorza-ost.

Se flere videoer fra Toscana:

Sådan laver du fyldte tomater


Sådan laver du risotto


Smag Toscana

Mad & Bolig har været en tur i Toscana og har fantastiske videoer med hjem til dig, så DU også kan smage på den skønne egn.


Opskriften her er fra "Smag Toscana", hvor kokken Ryan Hanley laver madlavningskurser i en skøn villa i Toscana. Du kan selv komme på madlavningskursus hos Ryan.

>>Læs mere om Smag Toscana

>>Se mange flere videoer fra Smag Toscana her


Opskrift
2 lag færdiglavet butterdej
Skinke
Scamorza-ost (eller mozzarella. Du kan få scamorza hos mange italienske specialforretninger)
Parmesan

- Lav huller i begge lag butterdej
- Kom det ene lag i en tærteform
- Skær scamorza-osten i skiver og læg dem på butterdejen
- Læg et lag skinke på
- Læg derefter endnu et lag scamorza-ost på
- Læg det andet lag butterdej på og sørg for at de to lag holder tæt om osten.
- Riv lidt parmesan over
- Bag den i 20 minutter ved 180 grader

Om osten scamorza:

Scamorza er en italiensk komælk ost , der minder ommozzarella. Det kan også være fremstillet af andre mælketyper, men det er mindre almindeligt.

Scamorza fremstilles ved at den friske ostemasse modnes i sin egen valle i flere timer for at tillade, at laktose blive omdannet til mælkesyre . Italienske ostemagere vil traditionelt give osten en rund form og binde en snor om en tredjedel af osten, hvorefter den bliver hængt til tørre.generelt udgøre ost til en rund form, og derefter binde en snor rundt masse tredjedel af afstanden fra toppen, og hænges til tørre. Dette har givet osten kælenavnet "kvælerosten". Osten er normalt hvid i farve, medmindre den er røget, hvilket gør den mandelfarvet.


Læs mere om: