MAD

Sommer rosé | 3 drinks med den klassiske rosé

Solskin eller ej – sommer er lig med rosé. Den lyserøde vin smager skønt i sig selv, men du kan også bruge den i drinks. Her får du tre lette opskrifter.

Rosé er den ultimative sommervin – ingen tvivl om det! Men vidste du, at du faktisk også kan bruge den lyserøde drik i drinks? IN giver dig her tre opskrifter på lækre og smukke cocktails med rosé. Mængderne i hver opskrift giver én drink.

LÆS OGSÅ: SANGRIA | Sådan laver du den spanske sommerdrik

OPSKRIFT PÅ BASILIKUMLEMONADE MED ROSÉ

Ingredienser: 

  • 150 ml rosé
  • 30 ml citronvodka
  • 2-4 basilikumblade revet i stykker
  • Saft af en halv citron
  • Evt. sukkersirup*

Fremgangsmåde: 
Put basilikum og citron i et glas og stød let med skaftet af en ske. Fyld glasset med is og hæld rosé og citronvodka over. Bland. Tilsæt sukkersirup, hvis du synes.

* Du kan købe sukkersirup i velassorterede supermarkeder eller vinhandlere, men det er også let at lave selv: Bland lige dele sukker og vand i en kasserolle. Lad simre, indtil sukkeret er smeltet. Skru op for varmen og lad sukkerlagen koge igennem et par minutter. Sluk blusset og lad siruppen køle af.

AOP

LÆS OGSÅ: Smagen af sommer | Iskold mojito med grøn te

OPSKRIFT PÅ BELLINI MED BROMBÆR

Ingredienser:

  • 100 ml kold rosé, gerne med bobler
  • En lille håndfuld modne brombær
  • 30 ml vodka
  • Saft af en halv citron
  • 1 tsk rørsukker

Fremgangsmåde: 
Smid brombær i en cocktailshaker og stød dem en lille smule med en ske. Tilsæt isterninger, vodka, citronsaft og sukker og ryst. Hæld blandingen i et glas og fyld op med rosé.

AOP

LÆS OGSÅ: Smoothie: 3 lækre opskrifter med skyr

OPSKRIFT PÅ ROSA GIMLET

Ingredienser:

  • 75ml rosé
  • 25 ml gin
  • 25 ml lime-cordial, fx Rose’s Lime
  • Limeskive til pynt

Fremgangsmåde:
Bland rosé, gin og lime-cordial i en cocktailshaker sammen med isterninger og ryst, til det er koldt. Hæld i glas og pynt evt. Med en limeskive eller put en strimmel limeskal i.

AOP

LÆS OGSÅ: Annonce | Baileys med nordiske råvarer: Havntorn og lakrids

Læs mere om: