Foto: Michael Falgren // michaelfalgren.com

MAD

Sommerdrinks med Tullamore Dew

De lune aftener indbyder til iskolde og forfriskende drinks. Whisky kan meget mere end at se cool ud ’on the rocks’ – Den kan bruges i lækre cocktails. Bartender Iouri Engberg giver sit bud på to sommerfriske whiskydrinks …

Sommer er lig med en masse fester og selskaber. Skal du imponere dine gæster, eller trænger du blot til en forfriskende forkælelse i form af en vaskeægte sommerdrink, kan vi anbefale en af nedenstående opskrifter.

Se også: Nem og lækker iskaffe i varmen? HER er opskriften

Whiskey har mange smagsnuancer, man kan trække frem, siger Iouri, der er bartender på Lidkoeb i København, og blandt andet anbefaler en Ice Tea DEW til de lune sommermåneder.

tullamore drink

Ice Tea DEW

Skal du have gæster, kan du med fordel servere en Ice Tea DEW, der let kan blandes i en kande og er dermed nem at lave til mange.

Her kommer opskriften til en person - men den kan let skaleres op:

3 cl Tullamore D.E.W.
2 cl Pimm's eller stærk te
1 cl hindbær likør
3 cl friskpresset citron
2 cl sukkerlage (1 del sukker, 2 dele vand)
Danskvand

Pynt: Hindbær og citronskiver

Sådan gør du:

Hæld alle ingredienser undtagen danskvand sammen og rør godt. Hvis man laver til flere, kan man med fordel bruge en stor kande. Fyld glas med masser af is og hæld drinken i. Top med danskvand og pynt til sidst med citron og hindbær.

Man kan bruge en krafitg te, som Earl Grey, lige såvel som Pimm's, der også er baseret på urter. Bruger man almindelig te, er det vigtigt at den ikke trækker for længe, da den så risikerer at blive bitter.

Se også: En knap så klassisk clubsandwich, uden brød

En anden drink, der er perfekt i det varme vejr og som er en anelse mere syrlig og skarp end den ovenstående er en Dill Dew, hvor den bløde smag fra whiskeyen bliver fremhævet i kombinationen med urter som dild og det friske, syrlige fra æblemosten.

tullamore drink
Dill DEW

Til en person - men kan let skaleres op:

5 cl Tullamore D.E.W.
1 cl 'D' Dild Aquavit, Esrum Sø Mikrodestilleri
6 cl æblemost, Guldborgsund, Holstener Cox (eller en anden lidt syrlig æblemost)
2 cl citronsaft
1,5 cl sukkerlage (1 del sukker, 2 dele vand)

Pynt: Dild og citron.

Hæld ingredienserne i et glas fyldt med is og pynt med dild og citron. I stedet for dild aquavit kan man anvende frisk dild, som man morder kort.

Se også: Tre cocktails til din fest

Så er der ikke andet for at smide benene op, vippe solbrillerne ned og nyde de iskolde og velsmagende drinks. Med måde naturligvis.

Skål og rigtig god sommer!