Tre opskrifter med grønkål, du skal prøve
Foto: Anders Schønnemann
MAD

Tre opskrifter med grønkål du skal prøve

Vi giver dig en snack, en drik og en cremet og smagfuld pastaret, der alle indeholder den grønne og vældigt populære powerspise: grønkål.

Hjemmelavede grønkål-chips

Rygtet siger, at stjernerne i Hollywood er pjattede med grønkål og i særdeleshed grønkålschips, eller 'Kale-chips' som de jo hedder 'overthere'. Vi mindes i hvert fald at have læst at Jennifer Aniston elsker at snacke de sprøde chips. Og efter at have prøvet dem kan vi godt forstå hende. Her finder du en hurtig, nem og sund opskrift på grønkål-chips, der smager virkelig godt.

INGREDIENSER

  • 1 grønkål
  • Olivenolie
  • Flagesalt

FREMGANGSMÅDE
Skyl kålen og riv den i stykker. Vend bladene i olivenolie og salt, og spred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kålen i ovnen ved 180 grader i cirka 15 minutter (vend dem et par gange undervejs), drys endnu engang med salt, afkøl og server!

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Hakkebøf med bløde løg og salat af grønkål med bagte rødbeder

Grønkål-smoothie

Den lidt bitre kål fungerer enestående med citrus og den søde banan. Prøv denne grønne smoothie, der både mætter, smager godt OG er sund.

INGREDIENSER

  • En god håndfuld grønkål
  • 1 banan
  • en håndfuld blåbær (gerne frosne)
  • Saften fra en halv citron
  • 1 tsk. Akacie honning

FREMGANGSMÅDE
Blend alle ingredienser og rør gerne en skefuld olie i. (Hørfrø-, udos choice, MK eller lignende. OBS! Olien må ikke blendes)

LÆS OGSÅ: Syv vi troede var sunde

Pastaretten, der imponerer

Denne pastaret er cremet, frisk, en anelse syndig og tager ingen tid at lave! Opskriften er til 2 personer.

INGREDIENSER

  • 1 pakke god (gerne hjemmelavet, hvis man gør sig i den slags) frisk båndpasta
  • Et grønkål
  • Piskefløde (så meget/lidt man kan lide)
  • ½ rød chili
  • 2 Laksefileter (gerne med skind)
  • 1 pose pinjekerner
  • Et skvæt hvidvin
  • Skallen af en halv økologisk citron
  • Hakket persille
  • Friskkværnet peber
  • Salt

FREMGANGSMÅDE
Gnub laksen med salt, citronskal og chili og steg dem ved mellemvarme på skindsiden. Når laksekødet begynder at tage farve trækker du skindet af, tilsætter grønkål og hvidvin til panden og vender det hele sådan at laksekødet falder fra hinanden. Imens koges pastaen al dente, og pinjekernerne ristes på en tør pande. Hæld fløde ved laksen og grønkålen og lad det stå og simre indtil pastaen er klar. Bland nu hele herligheden sammen (pasta, pinjekerner og laks/kål blandingen), server straks med godt med friskkværnet peber, hakket persille og evt. lidt parmesan.

LÆS OGSÅ: Opskrift: Efterårssalat med Grønkål