Havremuffins med kanelfrosting
Foto: fra bogen 'Sundere kager' af Tanja Thara Aakerlund.
MAD

WEEKEND BITES | Havremuffins med kanelfrosting

Få opskriften på lækre, svampede havremuffins med kanelfrosting - perfekt at servere til julens mange festligheder!

December betyder julehygge - og masser af hjemmebag, der får hele huset at dufte af jul! Servér disse fløjsbløde havremuffins toppet med kanel til af julens mange festlige begivenheder. 

Havremuffins med kanelfrosting

Portion: 8-10 minimuffins eller 4 almindelige muffins.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

INGREDIENSER:

  • 50 g. glutenfri havregryn
  • 20 g. kakaopulver
  • 1-2 tsk. kanel
  • ½ tsk. natron
  • ¼ tsk. fint salt
  • 80 g. moden banan (ca. 1 banan)
  • 80 g. dadler uden sten
  • 20 g. grov peanutbutter
  • 15 g. kokosolie/ghee/smør, stuetempereret
  • 1-2 æg
  • ½ dl. vand
     

Kanelfrosting

  • 25 g. cashewcreme
  • 60 g. dadler uden sten og skal
  • 2-3 spsk. vand, soya-, mandel- eller havremælk
  • 2 tsk. kanel
  • 1 knsp. fint salt

LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Dadelruller
 

FREMGANGSMÅDE: 

Put alle de tørre ingredienser i en foodprocessor og blend, indtil du opnår en grov mel. Tilføj bananer, dadler, peanutbutter og det valgte fedtstof og blend igen. Pisk æggene i en stor skål og vend dejen forsigtigt i, indtil æggene er jævnt fordelt.

Hæld massen i smurte muffinforme og bag dem i på midterste rille en forvarmet ovn, gerne varmeluft, på 175 grader i 20-25 minutter.

Tilbered kanelfrostingen ved at putte alle ingredienserne i en skål. Blend med en stavblender, indtil du opnår en ensartet creme uden klumper.

Stil frostingen i køleskabet, indtil muffinsene er færdigbagte. Pynt hver muffin med en 1-2 tsk. frosting. Hvis du synes, der skal mere frosting på, så lav en dobbelt portion.

Kan fryses ned i op til 3 uger (uden frosting).

Opskriften er fra bogen 'Sundere kager' af Tanja Thara Aakerlund. Kan købes online HER

Læs mere om: