Key Lime Pie opskrift
Foto: AOP
MAD

WEEKEND BITES | Key Lime Pie med kanelkiks

Få opskriften på den delikate og frisk Key Lime Pie, som har en lækker og krydret smag af kanel og et syrligt skud af lime.

Key Lime Pie er en skøn og frisk dessert med et solidt citrus-boost, perfekt til de begyndende efterårsmåneder. Bastogne-kiks sikrer en sprød og lækker bund, og kanelsmagen passer godt til den syrlig-søde limecreme, der topper tærterne. Og navnet Key Lime Pie? Det kommer af, at tærten har oprindelse i Key West i Florida.

LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Mille-feuille med vaniljecreme og hindbærcoulis

Key Lime Pie med kanelkiks

Antal: 8 små tærter

INGREDIENSER:

  • 500 g Bastogne-kiks
  • 200 g smør
  • 8 små tærteforme, ca. 10 cm i diameter

Limefrugtcreme:

  • Saft og skal af 10 usprøjtede limefrugter
  • 2 dåser kondenseret mælk (a 397 g)
  • 8 æggeblommer

Pynt:

  • 1 usprøjtet limefrugt
  • ½ l piskefløde

FREMGANGSMÅDE:

Tænd ovnen på 200°. Knus kiksene til små krummer i en foodprocessor.

Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Bland smør og de knuste kiks godt sammen i en skål.

Tryk kikseblandingen ud i 8 små tærteforme med en grydeske, så blandingen går lidt op ad kanterne. Bag bundene i ovnen i ca. 10 minut­ter. Tag dem ud, og lad dem køle af.

Limefrugtcreme:
Skyl limefrugter, og riv den grønne skal fint uden at få det hvide lag med. Halvér lime­frugterne, og pres al saften. Bland kondenseret mælk, æggeblommer, limeskal og -saft i en skål eller en gryde, og lad det trække i mindst 30 minutter. Lad limeskallen blive i cremen. Det ser flot ud med små grønne prikker i de færdige tærter.

Fordel limefrugtcremen i for­mene, og bag tærterne i en 200° varm ovn i ca. 15 minutter, til de begynder at blive faste. Tag tær­terne ud af ovnen, og afkøl.

Pynt:
Skyl limefrugten, og skær den i tynde skiver. Halvér skiverne. Pisk fløden til skum, og fyld fløde­skummet i en sprøjtepose med stjernetylle. Pynt hver tærte med flødeskum og ½ skive limefrugt.

Tip: Det ser flot ud at pynte kagerne med spiselige blomster, fx stedmoderblomster.

LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Fromage med granatæblekerner og mandelsplitter

nyhedsbrev