Pulled pork-sliders med coleslaw og barbecuesauce
Foto: Fra ‘Ambassadørens køkken’
MAD

WEEKEND BITES: Pulled pork-sliders med coleslaw og barbecuesauce

Her får du opskriften på et ægte amerikansk måltid fra bogen ‘Ambassadørens køkken’: sliders – små burgere – med pulled pork og coleslaw.

Rufus Gifford er ikke nogen almindelig ambassadør. Amerikaneren har sit eget realityshow, og nu har han udgivet en kogebog sammen med sin mand, Stephen DeVincent. Her får du opskriften på sprøde sliders med pulled pork, cremet coleslaw og smagfuld barbequesauce fra bogen 'Ambassadørens Køkken' af Rufus Gifford.

Pulled pork-sliders med coleslaw og barbecuesauce

Portion: 8 personer

INGREDIENSER:

  • 2 kg svinenakke
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. friskkværnet peber 
  • 2 spsk. røget paprika
  • 1 spsk. brun farin
 
Lage
  • 8 dl æblecidereddike 
  • 1½ spsk. sukker
  • 1½ spsk. tørrede chiliflager 
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. peber
 

FREMGANGSMÅDE: 

Bring eddiken i kog med sukker, chili-flager, salt og peber i en lille stålgryde. Rør rundt, til sukkeret er opløst, og lad det køle af. Stil 5 dl til side.

Bland salt, peber, paprika og farin. Dup kødet tørt, og gnid det overalt med blandingen. Lad det stå og trække ved stuetemperatur i en time.

Tænd ovnen på 110 grader varmluft. Anbring et fad med vand på en plade i ovnen.

Pensl en rist med olie, og læg kødet på den. Pensl kødet med lagen, og sæt det i ovnen over pladen. Vend kødet efter en halv time, og pensl det igen. Lad kødet stege, til centrumtemperaturen er 87-90 grader. Det tager ca. 7 timer.

Løft kødet over på et skærebræt. Træk det i lange trevler ved hjælp af  to gafler, når det er kølet nok ned. Kom det op i en skål.

Server kød, barbecuesauce og coleslaw som fyld i de små sliders-boller. Server eddikesaucen ved siden af til at stænke på køden

LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Stars & Stripes tærte med creamcheese-topping

Coleslaw

Portioner: 6-8 personer

INGREDIENSER:

  • 1 dl mayonnaise
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. friskkværnet peber
  • 900 g hvidkål eller spidskål
  • 3 mellemstore gulerødder

FREMGANGSMÅDE: 

Pisk mayonnaise, cremefraiche, eddike, sukker, salt og peber sammen i en stor skål. Skær kålen i både, fjern stokken, og skær kålen i tynde strimler. Riv gulerødderne groft.

Vend kål og gulerødder i dressingen, og lad salaten stå og trække  utildækket ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.

Server coleslawen kølig eller ved stuetemperatur.

LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Havremuffins med kanelfrosting
 

Barbecuesauce

INGREDIENSER: 

  • 5 dl ketchup
  • 2 dl vand
  • 1½ dl æblecidereddike
  • 5 spsk. brun farin
  • 1 dl sukker
  • ½ spsk. friskkværnet peber
  • 1 finthakket løg
  • 1 spsk. sennep
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. Worcestershire-sauce

FREMGANGSMÅDE:
Rør alle ingredienser sammen i en mellemstor gryde. Bring blandingen i kog, og skru ned, så saucen småsimrer. Kog saucen i en time under jævnlig omrøring, så den får en tyk og let klistret konsistens.

Læs mere om: