Tærte med figen, appelsin og marsceponecreme
MAD

WEEKEND BITES | Tærte med figen, appelsin og mascarpone

Denne lækre tærte med figen vil imponere ved weekendens brunch-, kaffe- eller middagsbord. Kombinationen af frugtig sødme, sprød dej og lækker marscarponecreme går rent ind!

Efterårsforkælelse med tærte af figen, appelsin og mascarponecreme

Hvad end, om weekendens hyggelige stunder står på brunch, eftermiddagskaffe eller et middagsselskab, vil disse lækre figentærter kunne stråle som menuens velsmagende højdepunkt.

Figen er et af efterårets sæsonfrugter her i Danmark, og dette bliver udnyttet i fineste stil med denne lækre dessert, der både rummer frugtig sødme og friskhed, nødde-noter fra pinjekernerne og sprødhed i dejen – alt sammen bundet sammen og forkælet af den lækre marsceponecreme.  

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Tærte med rødbeder og gedeost

Tærterne kan enten laves i praktiske portionsstørrelser eller i ét stort fad, hvis I er mange til bords.

God fornøjelse og velbekomme!

6 personer

INGRESIENSER:

Dej:

  • 125 g smør
  • 100 g flormelis
  • 250 g hvedemel
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 knivspids salt
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. mælk

Fyld:

  • 250 g mandler
  • 50 g hvedemel
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • ½ vaniljestang
  • 2 usprøjtede appelsiner
  • 15 figner
  • 30 g sukker
  • 50 g pinjekerner

Mascarponecreme:

  • 250 g mascarpone
  • 2 spsk. cremefraiche 18 %
  • 4 spsk. flormelis

 

FREMGANGSMÅDE:

Dej:

Skær smørret i mindre stykker, og rør sammen med flormelis, mel, fintrevet skal af citronen og salt. Saml dejen med æggeblommer og mælk.

Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i 1 time.

Fordel dejen i 6 smurte forme på 8 cm i diameter (alternativt 1 stor form), og stil formene i fryseren i 30 minutter.

Tag formene ud af fryseren, og forbag dem ved 180° i 8-12 minutter, indtil de er let gyldne.

LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Key Lime Pie med kanelkiks

Fyld:

Blend mandlerne, og bland dem med melet. Pisk smør og sukker sammen til en cremet masse. Tilsæt æg og vaniljekorn. Bland mel- og mandelblandingen i.

Riv skallen af appelsinerne fint (stil halvdelen til side til mascarponecremen). Rør i mandelblandingen, og sæt den i køleskabet i 30 minutter.

Fordel mandelblandingen i de forbagte tærtebunde. Del fignerne i halve, og tryk dem ned i dejen.

Pres saften af appelsinerne, og kog saften med sukker. Hæld blandingen over tærterne, og drys med pinjekerner.

Bag tærterne i ovnen ved 170° i 25-30 minutter.

Mascarponecreme:

Rør mascarpone med cremefraiche og flormelis. Vend appelsinskal i cremen, og servér den til kagerne.

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Farverig hindbær smoothie

Læs mere om: