vafler med rugmel - weekendbites
MAD

WEEKEND BITES | Vafler med purløg, røræg, avocado og chili

Få inspiration til, hvad du skal server til weekendens brunch. Her får du en let, nem og lækker ret til at forkæl dig selv og dem du holder af. Vafler som ovenikøbet ikke er helt ’ulovlige’ og smager syndigt lækkert.

Vafler er superlette at lave, og hvis du skifter halvdelen af hvedemelet ud med rugmel og ikke tilsætter sukker, har du et ganske lødigt måltid, som kan serveres til morgenmad, brunch eller frokost.

Vafler med rugmel, purløg, røræg, avocado og chili

Tid: 35 minutter.

Afkøling: 30 minutter.

Antal personer: 2

 

INGREDIENSER

Rugvafler med purløg:

  • 75 g hvedemel
  • 75 g rugmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • ¾ potte purløg
  • 2 æg
  • 1½ dl mælk
  • smør til stegning

 

Røræg:

  • 3 æg
  • 2 spsk. mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ spsk. smør til stegning

 

Til servering:

  • 1 moden avocado
  • ¼ potte purløg
  • ¼ tsk. tørrede chiliflager
  • skal af ½ usprøjtet citron
  • 1 spsk. Olivenolie
     

LÆS OGSÅ: Få opskriften | Sund og lækker morgenmad

FREMGANGSMÅDE

Rugvafler med purløg: Bland hvedemel, rugmel, bagepulver, salt og fintklippet purløg i en skål. Pisk æg og mælk sammen, og rør de våde og de tørre ingredienser godt sammen. Opvarm vaffeljernet, og pensl det med en smule smør. Bag vaflerne, til de er gyldne og gennembagte. Portionen giver 2 tykke vafler.

Røræg: Pisk æg og mælk sammen med en gaffel, og krydr med salt og peber. Steg æggemassen i smør på en dyb pande ved svag til middel varme, og vend hele tiden rundt i massen undervejs. Røræggene er færdige, når de er let stivnede, men stadig cremede.

Halvér avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Anret vaflerne på 2 tallerkener.

Top dem med røræg og avocado, og drys med klippet purløg, chiliflager og fintrevet citronskal. Dryp en smule olivenolie over hver anretning, og servér straks.

LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Raw-kage med mynte og kokos