MAD

WEEKEND BREAKFAST KIT | Den proteinrige

Denne uges breakfast kit er fyldt med protein og mætter længe. Den byder på lækre bagte æg i avocado og en grøn smoothie-bowl med sprøde, saftige granatæblekerner og friske blåbær.

En god morgenmad der mætter længe skal gerne indholde både protein og fedt. Ordet protein kommer det græske ord for “af allerstørste vigtighed”, og det giver også god mening, da protein er kroppens byggesten og er med til at opbygge og reparere din krop.

Det er en god ide at spise protein allerede fra morgenstunden, da protein holder dig mæt længe og hæver dit stofskifte, så du på denne måde forbrænder flere kalorier. Det mindsker også sandsynligheden for, du bliver snacksulten senere på dagen.

Denne uges morgenmadskit byder derfor på morgenmad med en god mængde protein og sund fedt, så du kan starte dagen på bedste vis. 

Foto: Madbanditten.dk

Grøn smoothie-bowl med edamamebønner

Portion: 1 person

Ingredienser:

  • 200 g broccoli (fra frost)
  • 50 g spinat (frost)
  • 50 g edamamebønner (forkogt og uden skræl – frost)
  • ca. 30 g banan (gerne frosne)*
  • skræl af 1 øko-appelsin
  • 1 lille håndfuld frisk basilikum
  • 1 dl kokosmælk
  • 0,5 tsk vaniljepulver


Toppings fx: 

  • granatæblekerner
  • friske blåbær
  • kakaonibs 
  • lakridsgranulat 
  • nøddemysli
*juster selv mængden af banan til hvor sød, du ønsker din smoothie-bowl.
 

Fremgangsmåde: 

  1. Overhæld evt. lige de frosne sager med varmt vand, så de tør en anelse op. Det kan være hård kost for selv den bedste blender at skulle igennem det.
  2. Hæld alle delene i din blender og blend til du har en fast og cremet greeenie. 
  3. Hæld den færdige, tykke grønne smoothie i en skål, drys med dine favorit-toppings og spis med ske, som var det en skål yoghurt.
     

Opskriften er venligst udlånt af madbloggen Madbanditten.dk - her kan du finde flere spændende og lækre opskrifter. 

Foto: sofiesspisekammer.dk
Bagte æg i avocado med hakket purløg

Portion: 1 portion

Ingredienser:

  • 2 små æg
  • 1 stor og moden avocado
  • Hakket purløg

 

Fremgangsmåde:

  1. Fremgangsmåde: Start med at halvere avocadoen og tag stenen ud. Udhul avocadoen lidt, hvis stenen ikke er så stor, så der er plads til ægget.
  2. Skær en lille bitte smule af bunden af hver halvdel, så avocadoerne står mere stabilt. Slå ægget ét ad gangen i en kop. Hæld først æggeblommen i avocadoen og derefter hviden, så blommen ligger pænt i midten. Gentag med det andet æg.
  3. Placer forsigtigt avocadoerne i et fad og bag dem i 15-18 minutter ved 190 grader varmluft, til hviden har sat sig, og æggeblommen stadig er meget blød. Krydder med salt og peber og drys med purløg.
     

Opskriften er venlingst udlånt af madbloggen sofiesspisekammer.dk - her kan du finde mange flere indbydende retter. 

LÆS OGSÅ: WEEKEND BREAKFAST KIT | Den overdådige