MAD

WEEKEND BREAKFAST KIT | Granola

Få opskriften på sprødt granola og en frisk gulerødsjuice med ingefær.

Denne uge byder morgenmadskittet på en sund hjemmelavet Granola. Granola er egentlig blot mysli, der er blevet ristet og derfor er ekstra sprødt. Granola kan bruges som topping på skyr, yoghurt eller blot nydes med mælk som almindelig mysli. 

LÆS OGSÅ: WEEKEND BREAKFAST KIT | Den powerfulde

Den anden opskrift er til en forårsfrisk juice lavet på gulerød, æble og med et strejf af ingefær. 

Foto: samanthafotheringham.dk

Gulerodsjuice opskrift

Person: 2
Tid: 10 minutter

Ingredienser:

  • 5 gulerødder
  • 2 æbler
  • 1 cm ingefær
  • 1 tsk. Citronsaft
  • 0,5 tsk. Smagsneutralt olie
  • Isterninger

Fremgangsmåde:

Vask gulerødder, ingefær og æbler.

Skær toppen af gulerødderne og skræl ingefær.

Kør først æblerne igennem saftpresseren, dernæst ingefær og gulerødderne.

Rør i gulerodsjuicen og tilsæt smagsneutralt olie og citronsaft. Hvis du gerne vil have juicen mere syrlig tilsætter du blot mere citronsaft.

Servér gulerodsjuicen med isterninger og et sugerør.

Denne opskrift er venligst lånt af ernæringseksperten Samantha Fotheringham, der har bloggen Samanthafotheringham.dk

LÆS OGSÅ: WEEKEND BREAKFAST KIT | Den proteinrige 

Foto: Thefoodclub.dk

Granola

Ingredienser: 

  • 150 g revet kokosmel
  • 50 g kokosflager
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g grækarkerner
  • 200 g nødder, fx mandler, cashewnødder, hasselnødder, grofthakkede
  • 3 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 4 spsk kokosolie

Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne sammen og spred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.
Rør undervejs, og hold øje med at blandingen ikke bliver for mørk.
Når granola’en er kølet helt af kommes på glas.

Denne opskrift er venligst lånt af madskribent Ditte Ingemann, der har bloggen thefoodclub.dk 
Hun har blandt andet udgivet bogen '
Mit grønne køkken - mere grønt i hverdagen - helt enkelt', som du kan købe HER