MODEUGERNE

4 tendenser fra modeugen, du kan bruge allerede nu

Sommergarderoben i 2020 er blevet vist frem i den her uge, og flere af tendenserne er allerede klar til at tage i brug. Bliv inspireret af modeugens lækreste tendenser her.

Vi siger endnu engang tak for en veloverstået modeuge med fantastiske shows, god stil og et ordentligt spark inspiration til sommergarderoben næste år.

LÆS OGSÅ: Se de vildeste looks fra modeugens første dag

Modeugen SS20 var den mest inkluderende til dato med en masse diversitet på catwalken. Mangfoldighed er kommet for at blive, og kropstyper, etniciteter, seksualiteter og aldre var bredt repræsenteret til langt de fleste shows.

Der var også budt op til dans – blandt andet hos Stine Goya, der havde inviteret dansere fra København, Berlin og New York til at vise den særlige dans Voguing, der med stærke rødder i LGBTQ-miljøet hylder kærlighed, queerness og individualitet.

På modefronten var bæredygtighed et stort tema og flere designere viste stolt kollektioner i bæredygtige materialer frem.

Og så var der flere tendenser, der gik igen blandt designerne. Få et hurtigt overblik over de mest brugbare her.

Lige til at spise

De søde sorbetfarver hitter, og catwalken var sart rosa, mintgrøn og citrongul. De fine farver hittede blandt anden hos Cecilie Bahnsen, Helmstedt, Baum und Pferdgarten og Lovechild 1979. Generelt var farverne inspireret af naturen – måske som endnu en påmindelse om, at vi skal passe på kloden?

Lag-på-lag

Når man ikke er sikret stabile temperaturer og skyfri himmel hele sommeren, må man tage sine forbehold. Den scandi-cool lag-på-lag-tendens hittede hos flere brands. Hos Brøgger havde modeller to kjoler på, Helmstedt viste fine kviltede jakker ud over kjoler og hos Munthe havde modeller to striktrøjer på. Overtøjet var også klar til at redde dig fra omskiftelig dansk sommer. Mark Tan viste faldskærmslignende anorakjakker, og hos Rodebjer var der fine kapper ud over kjoler, ligesom Blanche viste lange veste og striktrøjer ud over badetøj.

Ærmer, der taler for sig selv

Fokus er rykket op i skulderhøjde og flere brands viste styles med fantastisk fokus på voluminøse ærmer i allerbedste 80’er-stil. Rotate har bygget en æstetik omkring de store ærmer og brede skuldre, men også Designers Remix, Résumé, Cecilie Bahnsen og Brøgger havde sat puf på ærmerne.

Tøj er kunst

Modeugen er altid et fantastisk vindue ind i en kunstners kreativitet, og i år havde flere brands gjort en dyd ud af at forvandle tøj til små kunstværker med en så høj grad af detaljer, at det var svært ikke at blive tryllebundet.

LÆS OGSÅ: Se den bedste street style fra modeugens dag 2

Læs mere om: