Annonce
Kom med IN til en grønnere modeuge
Foto: Philip Høpner
MODEUGERNE

IN under modeugen: Sådan kom vi igennem den vilde bytrafik

Københavns modeuge kører et stramt program med shows på tværs af byen fra morgen til aften. INs modeteam nåede kun frem til de mange events i tide, fordi KIA Optima plug-in hybrid stod for transporten. En både behagelig og grøn måde at komme rundt på.

Af alle verdens modebyer er København vist den mindste og dér, hvor det normalt er nemmest at komme rundt fra den ene ende af byen til den anden. Men under modeugen – især om sommeren – ændrer situationen sig, fordi der også er turistbusser, turister på vaklende cykler og proppede parkeringspladser. Trafikken står stille.

Pludselig bliver det en ekstra udfordring at nå fra fx Nordhavn på Østerbro til Københavns Nordvest-kvarter og andre mere ukendte locations, hvor modebrands holder shows.

Modeshows blev også holdt under åben himmel, som her på Christianshavn, hvor Olafur Eliassons bro dannede en smuk ramme. Foto: Philip Høpner

Derfor takkede IN stort ja til at låne en KIA Optima plug-in hybrid-bil, som både kører på el og benzin. IN kan godt lide at køre grønt og dermed mindske CO2-udslippet. Med sin ECO Dynamics-funktion er KIA Optima plug-in hybrid-bilen ideel til bykørsel, hvor trafikken stopper, går i gang igen og så stopper igen. Bilen sparer brændstof og bruger samtidig energien fra opbremsningen til det særlige start-stop-system, hvor batteriet bliver ladet op.

KIA kan køre op til 62 km på ren el, hvilket gør turen på benzintanken til en sjældenhed. København er spækket med el-ladestationer, og så er det blot at sætte stikkontakten ind i bilen – så er den ‘plugged in’ – meget nemt. Det er langt lettere at finde en p-plads til en el-hybrid-bil end en traditionel bil – og parkeringssensoren for og bag hjælper med at komme rigtigt på plads. Ingen modeshows varede over to timer, men du kan fx shoppe, imens bilen lader op med det såkaldte type 2-kabel, som klarer det på 2,5 time. Med et almindeligt ladekabel tager det cirka fem timer, som IN klarede om natten mellem de to dage med modeshows. 

En af de skønne ting ved en el-og hybridbil som KIA Optima plug-in hybrid er, at der er mange ledige p-pladser i København. Det sparer værdifulde minutter, når shows ligger tæt. Foto: Philip Høpner

– Jeg var overrasket over, hvor stille KIA Optima plug-in hybrid-bilen er, når den kører. Den larmer slet ikke, og den cruiser dejligt derudad – og så var det cool med bakkameraet, så vi kunne holde øje med, at vi ikke ramte gående eller kørte ind i skilte, når vi skulle hurtigt videre, fortæller INs digitale redaktør, Anne-Sophie Uldall Petersen.

INs modeteam var også imponeret over det rummelige bagagerum, som næsten blev omdannet til klædeskab under modeugen med skiftetøj, flade sko og så en kurv med vand og frugt til at klare dagen på farten. Mobilerne blev nemt og hurtigt ladet op via en trådløs forbindelse, så modeteamet var klar til at rapportere på de sociale medier om de shows, som IN deltog i – og ingen steder kørte vi forkert, fordi det var nemt at finde rundt til de ukendte og spændende locations med navigationsanlægget, som har touchscreen.

Normalt er modeugen en hård omgang, men KIA Optima plug-in hybrid gjorde det til en fornøjelse at drøne rundt for at opleve de kollektioner, som vi skal gå i til næste forår og sommer. 

Foto: Philip Høpner

KIA Optima – nyt medlem af familien

  • Masser af stil – til gengæld sparsom, når det gælder forbrug af benzin og udledning af C02.
  • El/benzin 6 trins AUT. Motor 2.0 GDI. 205 HK. 62,5 km/l.
  • 8" Navigationsanlæg med touchskærm, Harman Kardon-lydanlæg, bakkamera, Apple Carplay og Android Auto, adaptiv BI-LED-forlygter, smart-key, parkeringssensor for og bag, klimanlæg 2 zoner fuldautomatisk, regnsensor, varme i rattet, Smart Cruise Control, AEB (city, interurban, pedestrian), automatisk nødbremse.
  • Ladetid med ladekabel ca. 5 timer, ladetid med type 2-kabel ca. 2,5 timer, op til 62 km på ren el.
  • Vejl. udsalgspris 341.694 kr. + levering + ekstra udstyr.

Læs mere på kia.com/dk

Se flere billeder fra INs grønne modeuge her i galleriet:

Kom med IN til modeuge i København

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

 

Læs mere om: